Seydikemer’de ‘Balık Ekmek Şenliği

Seydikemer’de ‘Balık Ekmek Şenliği
SİNEM KARAKAYA- Seydikemer Kaymakamlığı ev sahipliğinde Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Süt Üreticileri...

SİNEM KARAKAYA- Seydikemer Kaymakamlığı ev sahipliğinde Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Süt Üreticileri Birliği, Alabalık Yetiştiricileri Birliği ve Ziraat Odasının ortaklaşa yürüttükleri ‘Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum’ projesi kapsamında “Balık Ekmek Şenliği” düzenlendi.

Balık tüketimini arttırmak, sağlıklı ve bilinçli bir neslin gelişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğe İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, ilçe protokolü, 600 öğrenci ve veliler katıldı.

Göreve başladığından beri üreticilerle bir arada olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak; “ Bugün sizlerle olmaktan çok mutluyum. Çocuklar bizim servetimizdir. Çocuklarımızın hayatına yön veren öğretmenlerimiz ve aileleri baş tacımızdır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu organizasyonda sizlerle birlikte olmaktan çok keyif aldım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. 1480 km kıyı uzunluğuna sahip olan ilimiz, ülkemiz kıyı varlığının 7’de 1’ine sahiptir. Kültür Balıkçılığı üretiminin % 65’i Muğla’ da gerçekleşmektedir. Üretimi arttıracak, üreticiye daha fazla kazanç sağlayacak kim varsa tüm projelerini destekleyeceğiz” dedi.

“Bu Ülkeyi Kurtaracak Üretimdir”

Bu ülkeyi kurtaracak üretimdir diyerek sözlerine devam eden İl Müdürü Saylak; “Göreve başladığı günden beri İlçe Müdürlüğümüzün bölgedeki çalışmalarını yakinen takip ediyorum. Bu ülkeyi kurtaracak üretimdir! üretimdir! üretimdir. Toprak bir ülkenin olmazsa olmazıdır. Ağaç, toprak ve su en büyük servetimizdir” dedi.

Neden Balık Yiyoruz diyerek çocuklara seslenen Saylak; “Başarılı olmanız için balık tüketmelisiniz. “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum” kampanyasının en büyük amacı bölgemizde ve ülkemizde balık tüketimini arttırmaktır” dedi.

Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu ise; “ Geleceğimizin nesli olan öğrencilerimize sağlıklı beslenmelerini sağlamak amacıyla böyle bir projeye başladıklarını dile getirdi. Seydikemer olarak 14 bin ton Alabalık yetiştiriyoruz. Bu yönümüz de bu tür çalışmalarımıza güç verdi. İlçemizdeki hayvancılık ve tarım varlığı için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Süt Üreticileri Birliği hep birlikte çalışıyorlar. Hepsinin nezdinde İlçe Müdürümüzün şahsını ve tüm çalışanlarını kutluyorum” dedi.

Etkinliğin ardından eğitime katılan öğrencilere, ilçe Protokolü katılım belgelerini takdim etti.

Bu haber toplam 584 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.