Seydikemer’de Fıstık Demonstrasyonu

Seydikemer’de Fıstık Demonstrasyonu
Seydikemer’de, Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Seydikemer İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa katkıları ile toplam 16 dekarlık arazide...

Seydikemer’de, Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Seydikemer İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa katkıları ile toplam 16 dekarlık arazide yüksek protein değerli NC-7 çeşidi fıstık demonstrasyonu uygulandı.

Seydikemer’in Ortaköy Mahallesi’nde Ahmet Mut ve Ersan Arıkan isimli çiftçilerin toplam 16 dekarlık arazilerinde yüksek protein değerli NC-7 Çeşidi fıstık demonstrasyonu uygulandı. Uygulama Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Seydikemer İlçe Müdürlüğünün ortaklaşa katkıları ile düzenlendi.

Seydikemer İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü Müdürü Engin Maraşlı, bölgede hayvancılık ve bitkisel üretim birlikte yapılmakta olduğuna dikkati çekerek: “Yer fıstığı çeşidinin yağlı tohumlu bir çeşit olması nedeniyle kapsül dışı artıkları yüksek protein içeriğine sahip kıymetli bir hayvan yemi olduğundan çiftçiler için birim alandan yüksek verim elde edilmesi amaçlanıyor” dedi.

Maraşlı, toprak ıslahına ve azot fiksasyonuna katkısı olması sebebiyle ekildiği alana büyük katkısı olan yer fıstığı çeşidinden dekara 350 kg verim alındığını belirtti.

Bu haber toplam 657 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.