SEYDİKEMER’E ‘DÜNYA ENGELLİLER KÖYÜ’ KURULACAK

SEYDİKEMER’E ‘DÜNYA ENGELLİLER KÖYÜ’ KURULACAK
Fethiye İşitme Engelliler Derneği tarafından Seydikemer’in Eşen Mahallesine ‘Dünya Engelliler Köyü’ kurulacak. Bir yandan engelli bireylerin rehabilitesini sağlayacak bir yanda da engelli ailelerin tatil yapmasına olanak sağlayacak...

Fethiye İşitme Engelliler Derneği tarafından Seydikemer’in Eşen Mahallesine ‘Dünya Engelliler Köyü’ kurulacak. Bir yandan engelli bireylerin rehabilitesini sağlayacak bir yanda da engelli ailelerin tatil yapmasına olanak sağlayacak projenin ruhsatı Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan tarafından teslim edildi.

Seydikemer’in Eşen Mahallesinde 62 dönümlük hazine arazisine yapılması düşünülen Dünya Engelliler Köyü Projesinde ilk adım 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde atıldı. Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ali Türkan, Fethiye İşitme Engelliler Derneği tarafından hazırlanan Dünya Engelliler Köyü Projesinin ruhsatını Fethiye İşitme Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Can Gündüz’e teslim etti.

Seydikemer’in turizm çeşitliliğine de katkı sağlaması beklenen proje hakkında bilgi veren Fethiye İşitme Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Can Gündüz, projeden engelli bireylerin ve ailelerin yararlanabileceğini kaydetti. Gündüz; “Fethiye İşitme Engelliler Derneğinin Seydikemer ilçesine bağlı 151 ada 8 parseldeki 62 dönümlük hazine arazisine yapılacak olan Dünya Engelliler Köyü Projesinin ruhsatını 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde teslim aldık. Projenin ruhsatını böyle anlamlı bir günde almak bizleri çok mutlu etti. Proje tamamlandığında engelli bireylerin ve ailelerin yararlanabileceği adete bir tatil köyü inşa edilecek. ‘Dünya Engelliler Köyü’ adını verdiğimiz projede, engellilerin yararlanabileceği tarım arazileri olacak. Yine hayvan besleme çiftlikleri yer alacak. Engelliler için modern bir tatil köyü olacak. Böylece engelliler bu ortamda rehabilite olacak, aileler de tatil yapacak. Projenin hayata geçmesinde bizlere destek olan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e ve Seydikemer Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 1139 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.