SEYDİKEMER’İN TARİHİ, CEZAEVİ RESTORANINI SÜSLEDİ

SEYDİKEMER’İN TARİHİ, CEZAEVİ RESTORANINI SÜSLEDİ
Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır’ın yaptığı resim ve Antik dönemi çağrıştıran lahitler ile renklendi.Seydikemer/Eşen T Tipi Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde açılan restoran, Ressam ve Heykeltıraş Ali...

Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır’ın yaptığı resim ve Antik dönemi çağrıştıran lahitler ile renklendi.

Seydikemer/Eşen T Tipi Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde açılan restoran, Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır’ın yaptığı resim ve Antik dönemi çağrıştıran lahitler ile renklendi.

Yaptığı eserlerle Seydikemer’in dokusuna renk katan Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır, şimdi de Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı-Açık Cezaevi’nde açılan restorandaki duvarlara çizdiği resimler ve yaptığı Likya dönemi lahitleri büyük beğeni topladı.

Seydikemer/Eşen T Tipi Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Çorumlu’nun talebi üzerine kolları sıvayan Ressam ve Heykeltıraş Başarır, ekibiyle birlikte cezaevinde bulunan restoranın duvarlarını süsledi. Seydikemer/Eşen T Tipi Açık ve Kapalı cezaevi çalışanları tarafından hizmet sunulan restorandaki değişim göz doldurdu. Seydikemer’in tarihini yansıtan resimleri duvarlara resmeden Başarır, Antik Likya dönemini simgeleyen Likya Lahitlerini de yine cezaevinin restoran alanına yerleştirdi. Başarır, ayrıca her yıl binlerce misafiri ağırlayan Saklıkent’i de resmetti. Cezaevindeki hükümlü ve tutuklu yakınlarının ziyareti sırasında kullanılan restoranda Seydikemer’in tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtıcı resim ve lahitlerin kullanılması ilçenin tanıtımına da katkı sağlaması bekleniyor.

BAŞKAN OTGÖZ TEŞEKKÜR ETTİ

Yaptığı her eserle Seydikemer’i güzelleştiren Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır’a teşekkür eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Ali Rıza Başarır ağabeyimiz hem Seydikemer’de hem de Fethiye’de çok güzel işlere imza atmıştır. Son yıllarda Seydikemer’e verdiği katkılar oldukça fazladır.  Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı-Açık Cezaevi Müdürü Mustafa Çorumlu’nun talebi doğrultusunda bu kez çalışmasını cezaevinde yapan Başarır, her zaman olduğu gibi çok güzel bir iş ortaya koymuştur. Cezaevine yakınlarını ziyaret eden vatandaşlarımızın ilgisini çekeceğini düşündüğüm resim ve lahitler, Seydikemer’in tarihini de yansıtması açısından önemlidir. Ben bu çalışmadan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 739 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.