Seymen İtiraf Etti ‘Ben Darbeciyim’

Seymen İtiraf Etti  ‘Ben Darbeciyim’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın suikast davasında ara ifade veren Özel Kuvvetler Tim Komutanı Şükrü Seymen “Ben darbeciyim. Bunu kabul ediyorum....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın suikast davasında ara ifade veren Özel Kuvvetler Tim Komutanı Şükrü Seymen “Ben darbeciyim. Bunu kabul ediyorum. Darbenin olacağını Cuma sabahı öğrendim. Bunun dışındaki suçlamaların hiç birisini kabul etmiyorum” dedi. Seymen, bu iddianameyi ben hazırlasaydım kendimi beceriksiz sayardım dedi.

Müşteki Avukatının Sayısı Üç Olsun

15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris’te Cumhurbaşkanına düzenlenen suikast timini kuran Özel Kuvvetler Tim Komutanı Şükrü Seymen Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde ara ifade verdi. Seymen ifadesinde “ Mahkemede adil yargılama prensibine uyulmasını istiyorum. Her kişi için görevlendirilen avukat sayısı üçtür. Müşteki tarafında üç avukatla sınırlandırılması gerekli. Kendileri algı oluşturmaya çalıştırıyorlar. Biz tek ağızdan ifade vermiyoruz. Benim ifadem kimseye benzemez. Kimsenin ifadesi de benimkisine benzemez” dedi.

İddianame Özensiz Hazırlanmış

Seymen “Sırf birileri mutlu olsun siyasi malzeme çıksın diye beni FETÖ suçlamasını kabul etmeyeceğim. İddianame özensiz ve yetersiz hazırlanmış. Eski mesleğimdeki tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki böyle bir iddianameyi ben hazırlasaydım kendimi beceriksiz sayardım. Müşteki avukatları tarihe tanıklık ediyoruz dediler. Sadece bu cümlelerine samimiyetle katılıyorum. Hepimiz tarihe tanıklık ediyoruz. Demokrasi, hukuk ve özgürlüğün dip yaşadığı dönemlerdeyiz” dedi.

Torunlarıma Anlatacağım

Şükrü Seymen “Ne olmaması gerektiğini bilen gençler ve aydınlar iyi bir gelecek kuracaklardır. Torunlarım bana sen ne yaptın diye sorarsa bende sağ kalırsam onlara elimden geleni yaptığımı söylerim. Marmaris’teki helikoptere ateş etmedim. Kurşun yağmuru altında telefonla konuşuyordum. Bazıları benim için paniğe kapıldığımı dedi. 16 yıldır savaştım hiç paniğe kapılmadım. Bundan sonra da iş Allah kapılmam. O kadar ateş edipte bir mermi isabet ettirmemeyi kendime hakaret sayarım” dedi.

Darbeyi Cuma Sabahı Öğrendim

Seymen “Abdestimden ve namazımdan eminim. Darbe dışındaki tüm suçlamaları kabul etmiyorum. Ben darbenin yapılacağını Cuma günü sabah öğrendim. Aldığım emri uyguladım.  Eğer buradan sıvışmak isteseydim darbeyi ret eder diğer suçları kabul ederdim. Hakkımda sahte ve hatalı rapor düzenleyen polis ve savcılar hakkında hukukun egemen olduğu zaman davacı olacağım” şeklinde konuştu.

Arar Karar Cumartesi

Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 44’ü tutuklu sanığın ara ifadeleri tamamlandı. Mahkeme heyeti duruşma ile ilgili ara kararı Cumartesi günü açıklayacağını açıkladı.

Bu haber toplam 933 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.