ŞEZLONG DAVASINI KAZANDI

ŞEZLONG DAVASINI KAZANDI
Türkiye’nin önde gelen fizikçilerinden Necmi Buğdaycı’nın geçen yıl Marmaris ilçesinde sahilde kendisinden şezlong ücreti isteyen işletme görevlisi...

Türkiye’nin önde gelen fizikçilerinden Necmi Buğdaycı’nın geçen yıl Marmaris ilçesinde sahilde kendisinden şezlong ücreti isteyen işletme görevlisi tarafından darp edildiği iddiasıyla açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme Buğdaycı’yı haklı buldu. Ünlü fizikçi zaferini platform üyeleriyle birlikte sahilde denize girerek kutladı. 

Olay, geçen yıl Ağustos ayında ilçenin İçmeler sahilinde bulunan bir kafeteryanın önünde meydana gelmişti. İddiaya göre, denize girmek isteyen ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisi ve TÜBİTAK görevlisi, Türkiye’nin en iyi fizikçileri arasında gösterilen Necmi Buğdaycı, işletme görevlisi R.P. tarafından darp edildiğini iddia ederek dava açtı. Marmaris 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Buğdaycı’yı haklı bulan mahkeme ünlü fizikçinin lehine karar verdi.

Mahkemeyi kazanan Nemci Buğdaycı dün öğleden sonra platform üyeleriyle birlikte Uzunyalı sahilinde basın açıklaması yaptı. Buğdaycı, "Sevgili arkadaşlar, bildiğiniz gibi sahillerin halkın serbestçe kullanılması ile ilgili bir işletme ile ilgili açtığımız dava lehimize sonuçlandı. Plaja havlu serip güneşlenmeyi engelleyen işletme görevlisi 'Kişiyi hürriyetin yoksun kılma' suçundan 1 yıl 8 ay ceza aldı. Böylece mahkeme işletmelerin plaja giriş ücreti alamayacağını ve herkesin sahilde istediği yere havlusunu serip denize girebileceğini tescil etmiş oldu. Yasal olarak zaten var olan bu hak, fiilen yok sayılmakta ve halkın ücretsiz denize girebileceği yerler gittikçe azalıp yok olmaktadır. Bu konuda belediye ve kaymakamlık nezdinde yaptığımız girişimler de devam etmektedir. Her iki kurum da taleplerimizin doğru olduğunu teyit etmekte ancak uygulamada bu kanunsuzluğun denetiminde yetersiz kalmaktadırlar. Etkin bir denetim için bizlerin kamuoyu baskısına ihtiyaç olduğu görülmektedir. O yüzden önümüzdeki yaz bu sorunları yaşamamız için şimdiden çalışmamız gerekiyor. Bizler bu mücadeleyi sürdürürken en çok karşılaştığımız eleştiri; İyi de işletmeler olmasa ortalığı pislik götürür şeklindeydi. Oysa halk plajı diye ayrılan yerlerde ne tuvalet ne de duş var. Belediye üzerine düşeni yaptığı takdirde halk olarak hepimizin kendimizinmiş gibi önemsediğimiz sahilleri temiz ve yaşanılası hale getireceğimize herkes inanmalıdır.”

Basın açıklamasının ardından platform üyeleri denize girerek zafer işareti yaptı.

Bu haber toplam 508 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.