Sezonun ilk çıntarı tezgahlarda

Sezonun ilk çıntarı tezgahlarda
Muğla’da çoğunlukla sonbahar aylarında yağmur sonrası çıkan çıntar mantarı tezgahlardaki yerini aldı. Her yıl olduğu gibi bu yılda da yoğun talep...

Muğla’da çoğunlukla sonbahar aylarında yağmur sonrası çıkan çıntar mantarı tezgahlardaki yerini aldı. Her yıl olduğu gibi bu yılda da yoğun talep görmesi beklenen çıntar mantarı, kilosu 30 liradan satışa sunuldu. Pazar esnafı, çıntarın şifa kaynağı olduğunu dile getirdi.

Seda Mığrık

Sonbahar aylarında yağmur sonrası ormanlık alanda çıkan çıntar mantarı,  Muğla’nın Menteşe ilçesinde bu yıl kilosu 30 liradan satılmaya başladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda da pazarda yoğun talep görmesi beklenen çıntar mantarı, pazarın ilgi odağı oldu.

Ormanlık alanlardan çıntar toplayarak pazara satışa sunan köylüler, bu yıl çıntarın kilosunu 30 liradan satmaya başladıklarını, bu fiyata rağmen vatandaşın ilgisinden memnun kaldıklarını söylediler.

Çıntar satıcısı olan Pazar esnafı, diğer mantar türlerine oranla çıntar mantarında zehirlenme riskinin en az olduğunu ve protein açısından zengin bir besin olduğunu ifade ettiler.

SOFRALARIN ETİ OLARAK BİLİNİR

Çıntar satıcıları, “Çıntar mantarını satmaya bu hafta ilk defa başladık. Bu yıl çıntarı 30 liradan satıyoruz. Bu mantar türünden asla zehirlenme olmaz, bilakis protein değeri çok yüksek ve sağlıklı. Mangalda ve sobada közlenebilen, ister kızartarak, ister limonlu sarımsaklı ekşilemesi yapılmak suretiyle tüketilebilir. Çıntar daha çok çamlık alanda pürçüklerin altında gözükür ve meydana çıkar. Çıntar bu yıl biraz gecikti. Geçtiğimiz yıl çok oldu. Bu yıl yağmurlar az yağdığından gecikti. Eylül sonu Ekim başı gibi çıkması gerekiyordu ancak Kasım ayında olmamıza rağmen daha yeni çıktı diyebiliriz. Corana için faydalı olacağını düşünüyorum yani bu mantar türü her şeye faydalı. Kanser hastaları da çıntar tüketiyor.

Bu haber toplam 7740 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.