SGK'dan Sert Darbe! Faiziyle Geri Ödenecek

SGK'dan Sert Darbe! Faiziyle Geri Ödenecek
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşı almak için eşinden boşananlara karşı harekete geçti. 81 ilden binlerce ihbar alan SGK, denetimlere başladı ve 2 binden fazla kişinin emekli maaşını kesti. Ayrıca bu kişiler aldıkları maaşları, geriye dönük faiziyle ödemek zorunda kalıyor.

SGK'nın 2023 yılı faaliyet raporuna göre, kayıt dışılıkla mücadele kapsamında yapılan denetimlerde emekli maaşı almak için eşinden boşananların sayısı dikkat çekici bir seviyeye ulaştı.

Ekonomim'in haberine göre, Sigortalının vefat etmesi durumunda geride kalan hak sahibi konumundaki çocukların aldığı ölüm aylığında hile tespit eden SGK, boşandığı eşi ile yaşamaya devam eden 2 bin 418 kişinin emekli maaşını kesti.

Aldıkları Maaşları Faiziyle Geri Ödeyecekler

Ayrıca bu kişiler aldıkları maaşları, geriye dönük faiziyle ödemek zorunda kalıyor. Geçen yıl toplam 101 bin 794 işyeri denetlendi. Bin 533 işyerinin sahte olduğu ortaya çıktı. Tüm tespitler sonucunda toplamda 1.2 milyar TL para cezası kesildi.

SGK Kayıt Dışı İşyerlerine de Aman Vermedi

SGK, geçen yıl toplam 101 bin 794 işyerini denetledi ve 1 bin 533 işyerinin sahte olduğu ortaya çıktı. Tüm tespitler sonucunda toplamda 1.2 milyar TL para cezası kesildi.

SGK'nın emekli maaşı almak için hile yapanlara yönelik bu çalışması, kayıt dışılıkla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. SGK'nın bu tür denetimlerini aralıksız sürdürmesi ve caydırıcılığı artırması bekleniyor.

Kaynak:Ekonomim

Bu haber toplam 1948 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum