Şiddete karşı mücadele

Şiddete karşı mücadele
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen KA2‘’AretheGenderStereotypesDetermining an In-EgalitarianSociety?’’ isimli proje kapsamında 05 Şubat 2018 tarihinde İtalya’nın...

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen KA2‘’AretheGenderStereotypesDetermining an In-EgalitarianSociety?’’ isimli proje kapsamında 05 Şubat 2018 tarihinde İtalya’nın Viterbo şehrinde ortak ülkeler olan Fransa, İtalya, Romanya ve Türkiye’nin katılımıyla ikinci ulus ötesi toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı süresince; ortak okul ve kurumların ilgili paydaş ve öğrencileri ile farklı ülkelerde var olan ve halen süregelen cinsiyet ayrımcılığına ve şiddete karşı mücadelenin geliştirilmesini teşvik etmenin yenilikçi yolları üzerinde grup çalışmaları yapıldı. Öğrencilerin konu ile ilgili  ülkelerini temsilen paylaştıkları sunularla ve bilir kişilerden elde edilen raporlar dahilinde gerek sosyal çevrede ve gerekse eğitim ortamlarında yaşanan sorunlar ortaya konuldu; bu sorunlarla ilgili farkındalık uyandırmaya ve çözüm üretilebilmesi yoluyla iyi öğretim ve öğrenim uygulamalarının ilgili kurumlar arasında paylaşılması sağlandı.

Toplantılar sonunda düzenlenen kültürel gezilerle ilgili paydaşların öğretmen ve öğrencilerin farklı kültürlerdeki kişileri tanımaları, onlarla birlikte çalışmaları sağlanarak kültürler arası etkileşimin artması hususunda katkıda bulunuldu.

Bu haber toplam 658 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.