Şiddetli yağış zor anlar yaşattı

Şiddetli yağış zor anlar yaşattı
Muğla Büyükşehir Belediyesi İl genelinde yoğun yağışlarında yaşanan su baskınlarına müdahale etti. Muğla il genelinde en fazla yağış 94.2 kilogram ile Menteşe ilçesinde yaşandı. Ekipler Menteşe’nin kırsal bölgelerinde...

Muğla Büyükşehir Belediyesi İl genelinde yoğun yağışlarında yaşanan su baskınlarına müdahale etti. Muğla il genelinde en fazla yağış 94.2 kilogram ile Menteşe ilçesinde yaşandı. Ekipler Menteşe’nin kırsal bölgelerinde şiddetli yağış nedeniyle mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısını yaptığı yoğun yağış ve su baskınlarına karşı aldığı önlemler doğrultusunda il genelinde meydana gelen su baskınlarına müdahale edildi. Son 24 saat içerisinde en fazla yağış Muğla’nın Menteşe ilçesine, en az yağış ise Fethiye ilçesine düştü.

MENTEŞE’YE 24 SAATTE 94.3 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Muğla il genelinde 24 saatte etkili olan şiddetli yağış can ve mal kaybına neden olmadı. Muğla’nın Menteşe ilçesine son 24 saatte 94.2, Milas ilçesine, 52.6, Ula ilçesine 49.7, Köyceğiz ilçesine 47.9, Kavaklıdere ilçesine 44.2, Yatağan ilçesine 38.2, Marmaris ilçesine 26.7, Ortaca ilçesine 21.3, Datça ilçesine 16.0, Dalaman ilçesine 9.8, Bodrum ilçesine kilogram yağış düştü. Büyükşehir ekipleri il genelinde 46 olaya müdahale etti.

EKİPLER 13 İLÇEDE TEYAKKUZA GEÇTİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ ekipleri sağanak yağış nedeniyle meydana gelen su baskınlarına müdahale ederek vatandaşların yağışlardan zarar görmesinin önüne geçti. Etkili olan sağanak yağış sonrasında Menteşe’de 2, Marmaris’te ise 1 konutta su baskını yaşandı. Menteşe’nin Çiftlik Mahallesinde prefabrik evin çatısı uçarken, Bayır mahallesinde 1 evin kazan dairesinde su baskını meydana geldi. Yatağan’ın Bozüyük Mahallesinde ağaç devrilmesi sonucu bir araç yolda kaldı. Muğla’nın Fethiye ilçesi İnlice Mahallesinde ise ahşap prefabrik ev fırtına dolayısıyla devrildi. Evde bulunun iki vatandaş itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bu haber toplam 379 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.