Sıla Akgül davasında sürücüye verilen para cezası bozulmuştu: Yeni karar belli oldu

Sıla Akgül davasında sürücüye verilen para cezası bozulmuştu: Yeni karar belli oldu
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla'nın Menteşe ilçesinde T.Y.'nın kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisi Sıla Akgül’ün davasında sürücü T.Y'ya verilen ve 24 bin 300 lira para cezasına çevrilen kararın İzmir Bölge Adliye 19. Ceza Dairesi tarafından bozulmasının ardından dava yeniden görüldü. Mahkeme sürücü T.Y.'nin 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına ve sürücü belgesinin 1 yıl süre ile geri alınmasına karar verdi.

Olay 14 Aralık 2022'de Muğla'nın Menteşe ilçesinde meydana geldi. Salihpaşalar Mahallesi'ndeki karayolunda T.Y (29) idaresindeki araç, seyir halindeyken yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışan lise öğrencisi Sıla Akgül'e (15) çarptı.

Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Sıla Akgül, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Sıla'nın hayatını kaybettiği olayla ilgili süren davada karar çıktı. Sürücü T.Y.'nın yargılandığı davanın karar duruşması, Muğla 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmüştü.

Mahkeme, sanık T.Y'ya 3 yıl 4 ay hapis cezası verilmesine hükmetmişti. Ceza, 24 bin 300 lira para cezasına çevrilmişti. Ayrıca şahsın ehliyetine 6 ay el konulmuştu. Sıla Akgül'ün aile avukatının karara itiraz edeceği açıklanmıştı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı kararla ilgili istinaf etme yönünde inceleme ve değerlendirme yapmıştı.

İSTİNAFA GİDİLDİ

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Muğla 3.’üncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen karar incelendi. Yapılan inceleme sonucunda karara karşı istinaf yoluna gidildi. İstinaf incelemesi İzmir Bölge Adliye Mahkemesi tarafından yapıldı.

KARAR BOZULDU

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının istinaf istemi yerinde görülerek verilen karar İzmir Bölge Adliye 19. Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Ayrıca olayın basit taksiri aşarak bilinçli taksir boyutuna ulaştığı vurgulandı.

DAVA YENİDEN GÖRÜLDÜ

Sıla Akgül’ün davasında sürücü T.Y'ya verilen ve 24 bin 300 lira para cezasına çevrilen kararın İzmir Bölge Adliye 19. Ceza Dairesi tarafından bozulmasının ardından dava yeniden görüldü.

Mahkeme, sanığın üzerine atılı "Taksirle Öldürme" suçunu gerçekleştirdiği tüm dosya kapsamından anlaşıldığından sanığın 6 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına indirim yapılarak 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına ve sürücü belgesinin 1 yıl süre ile geri alınmasına karar verdi.

“BİZE GÖRE VERİLEN CEZA AZ”

Akgül ailesinin avukatı Didem Alaca, “Sabah okuluna gitmek için her gün gittiği yoldan giden 14 yaşında bir kız çocuğu, hiçbir kusuru yok. Yaya geçidinde karşıdan karşıya geçerken vahim bir olay yaşanıyor. İlk karar kamuoyu vicdanını da bizleri de hiç tatmin etmemişti. Paraya çevrilmişti ve 24 bin TL’nin taksitle ödenmesine karar verilmişti. İstinaf Mahkemesi çok yerinde bir kararla hem cezanın arttırılmasını hem de paraya çevrilemeyeceğini hükmetti. Şimdi de mahkeme istinaf mahkemesine uyularak 4 yıl hapis cezasına hükmetti daha sonra 1/2 oranında artırım uyguladı 6 seneye çıkardı daha sonrada iyi hal indirimi ile 5 yıl cezaya hükmedildi.

Biz mağdur taraf olarak sanığın tutuklulukta geçirdiği sürenin az olduğundan sebeple öngördüğümüz cezanın yüksek olması sebebiyle tutuklanmasını talep ettik. Savcılık makamı herhangi bir tutuklama talebinde bulunmadı. Mahkeme hakimi de bizim tutuklama talebimizi kabul etmedi. 5 yıl cezaya hükmetti tutuksuz olarak dosya şuanda karşı taraf buna itiraz edecektir diye düşünüyoruz. Bizde itiraz edeceğiz. Bize göre verilen ceza az” dedi.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.