“SİMİT 3 TL OLDU, HADİ HESAP YAPIN”

“SİMİT 3 TL OLDU, HADİ HESAP YAPIN”
DSP Muğla İl Başkanı Michael Eser Aşkar, ekonomik krizin daha da derinleştiğine dikkat çekerek, “Merhum Genel Başkanımız Bülent Ecevit döneminde ekonomi baronlarının baskılarıyla ülkede çıkarılan krizin faturasını iktidara...

DSP Muğla İl Başkanı Michael Eser Aşkar, ekonomik krizin daha da derinleştiğine dikkat çekerek, “Merhum Genel Başkanımız Bülent Ecevit döneminde ekonomi baronlarının baskılarıyla ülkede çıkarılan krizin faturasını iktidara çıkaranlar, şimdilerde konuyu dış güçlere bağlayarak Ekonomik Kurtuluş Savaşı veriyoruz diyor” dedi.

DSP Muğla İl Başkanı Michael Eser Aşkar, ekonomiyi, ekmek ve simit fiyatlarına gelen zamları değerlendirdi.

Ekmek üreten fırınların girdi maliyetleri karşısında zorlandığına vurgu yapan Başkan Aşkar, “Üreticiler zorunlu olarak zam talep ediyor. Ekmek fiyatı 2 TL’den 2,5 TL’ye yükseldi. 2 TL’ye satılan simit 3 TL oldu. Peki bu halk ne yiyecek. Üretici zam talep etmekte haklı. Her geçen gün yoksullaşan halk ekmek de yiyemeyecekse aç mı kalacak? Geçmişte simit hesabı yapanlar buyurun simit hesabını yapın, halkı ne kadar yoksullaştırdınız görün” dedi.

Başkan Aşkar, iktidarın krizin nedenini dahi üzerine almadığına vurgu yaparak, “2001 yılında manipülasyonlarla, para patronlarının baskısı ile krizi derinleştirenleri görmezden gelen iktidar şuan dış güçleri işaret ediyor. Şimdi Ekonomik Kurtuluş Savaşı veriyoruz diyenler, faturayı dış güçler diyerek başka yerlere kesmeye çalışıyor. Ülkede gidişat iyi değil. Halk hak, adalet, özgürlük, barış, sevgi için Cumhuriyet'imizin var olması fabrikaların tekrar açılması çiftçinin tekrar yüzünün gülmesi, dürüst hizmet çocuklarımızın geleceği için tek Demokratik Sol Parti DSP'nin çatısına herkesi bekliyoruz. Seçim sandıklarından başkada çözüm yok" dedi.

Bu haber toplam 344 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.