Sınav grubu öğrencilerine psikolojik destek

Sınav grubu öğrencilerine psikolojik destek
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgın sürecine göre Bilim Kurulu’nun alacağı karar doğrultusunda 15 Şubat’ta okulların açılabileceği ile ilgili bir ilke kararı aldıklarını duyurmuştu. Muğla İl Milli Eğitim Müdürü...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgın sürecine göre Bilim Kurulu’nun alacağı karar doğrultusunda 15 Şubat’ta okulların açılabileceği ile ilgili bir ilke kararı aldıklarını duyurmuştu. Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, alınacak karara göre öğrencilerin okula uyumu noktasında hazırlıkların tamamlandığını ve psikolojik rehberlik destek çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Beritan Yücel

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, Bilim Kurulu’nun alacağı karar doğrultusunda 15 Şubat’ta okulların açılabileceği ile ilgili bir ilke kararı aldıklarını duyurmasıyla gözler eğitim camiasına çevrildi.

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, alınacak karara göre öğrencilerin okula uyumu noktasında hazırlıkların tamamlandığını ve psikolojik rehberlik destek çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Muğla’daki tüm okullarda rehberlik servislerinin ve ilde rehberlik araştırma merkezlerinin bulunduğunu aktaran Pervin Töre, öğrencinin okula ve öğretmene uyumu noktasında bilgilendirme çalışmalarının yapılacağını dile getirdi.

Töre, “Örgün eğitimde çocuklara hafta sonlarında ve velilerden gelen talep üzerine ortak sınav yaparak kazanım bazlı konu eksiklerini belirledik. Özellikle sınava girecek olan 8'nci ve 12’nci sınıf öğrencilerimizin gelecek kaygısı taşımamaları adına programlar düzenleyeceğiz” dedi.

SINAV GRUBU ÖĞRENCİLERİNE KARİYER DANIŞMANLARI ATANDI

Uzaktan eğitim sürecinde sınav grubu öğrencilerine kariyer danışmanları atadıklarını söyleyen Töre, her 6 öğrenciyi, bir öğretmene zimmetlediklerini aktardı.

Pervin Töre “Sınava hazırlanan 8’nci sınıflarda 11 bin, 12’nci sınıflarda 9 bin öğrencimiz var. Her 6 öğrenciyi, bir öğretmene zimmetledik. Kariyer danışmanlarımız sadece akademik başarıyı değil, aynı zamanda öğrencinin evde kalma sürecinde derslerden ne kadar faydalandığını ve bir sıkıntısı olup olmadığını takip etti.” dedi.

Bazı öğretmenlerin EBA üzerinden danışmanlık yaptığı öğrenciler için sanal sınıf oluşturduklarını ve sanal sınıfta gerekli gördüğü tüm konu anlatımlarını, test ve videoları öğrencileri ile paylaştıklarını aktaran Pervin Töre, salgının seyrine göre alınacak olan karara karşı hazırlıkların devam ettiğini sınav grubu öğrencileri için psikolojik ve akademik çalışmalara yenilerinin etkileneceğini değindi.

Bu haber toplam 398 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.