“Sınavlar İptal Edilsin”

“Sınavlar İptal Edilsin”
Veli Der Muğla Şubesi ve Eğitim Sen Muğla Şubesi tarafından  ‘Sınavlar İptal Edilsin!’konulu ortak basın açıklaması gerçekleştirildi. Veli Der Muğla Şube Başkanı Dilek Gedik yaptığı açıklamada  yüz yüze sınavların...

Veli Der Muğla Şubesi ve Eğitim Sen Muğla Şubesi tarafından  ‘Sınavlar İptal Edilsin!’konulu ortak basın açıklaması gerçekleştirildi. Veli Der Muğla Şube Başkanı Dilek Gedik yaptığı açıklamada  yüz yüze sınavların iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığının aldığı sınavların yüz yüze yapılması kararının ardından Veli Der Muğla Şubesi ve Eğitim Sen Muğla Şubesi tarafından yapılan açıklamada salgın yayılımının devam ettiği ve gerekli önlemlerin alınmadığı koşullarda yüz yüze sınavlarla fiziksel hareketliliğin artacağını ifadelerine yer verildi. Bu durumun çocukların, öğretmenlerin ve velilerin sağlık riskini ve kaygılarını arttırdığını belirtti.

Öğrenci Veli Derneği Muğla Şubesi ve Eğitim Sen Muğla Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Çocuklarımızın sağlığı, eğitim hakkı ve geleceğine dair endişelerimiz her geçen gün daha da artıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise biz velilere, çocuklarımıza rağmen kararlar almaya, açıklamaya devam ediyor.

Uzaktan eğitime salgının başladığı günden bugüne erişemeyen, devamlılığı, sürekliliği ve nitelikli erişim koşulları sağlanılmayan, dersleri yalnızca televizyondan takip edebilen, tarlada veya başka işlerde çalışmak zorunda bırakılan çocuklarımızın başarılarının notla değerlendirme ısrarı yaşanılan sorunları ve eşitsizlikleri daha da arttıracaktır.

Ayrıca salgın yayılımı devam etmekte başta Doğu Karadeniz olmak üzere vakalar artmakta, mutasyonlu virüsün saptandığı 23 ilin olduğu bilgisi açıklanmaktadır. Bu tabloya rağmen okullarda yeterli ve gerekli önlemler hala alınmamış, öğretmenler aşılanmamış, eğitime ek bütçe ayrılmamıştır. Bilim insanları salgının kontrol altına alınabilmesi ve okulların güvenli olabilmesi için acil kapanma, kamusal önlemler, test sayısının artırılması, herkesin hızlıca aşılanması çağrılarını yapmaktadır. Salgın yayılımının devam ettiği ve gerekli önlemlerin alınmadığı koşullarda yüz yüze sınavlarla fiziksel hareketlilik artacaktır. Bu durum çocuklarımızın, öğretmenlerin ve biz velilerin sağlık riskini ve kaygılarımızı arttırmaktadır.

Çocuklarımız ülkemizin bugünü ve geleceğidir. Salgında uzaktan eğitime hiç erişemeyen veya düzenli, nitelikli olarak ulaşamayan, çalışmak zorunda bırakılan çocuklarımızın başarısı notla değerlendirilemez.

MEB bir an önce sınavların iptal edildiğini açıklamalıdır, açıklamak zorundadır.

Sınav ısrarı ile tek bir çocuğumuzun dahi hayallerini, umutlarını kaybetmesine izin vermeyeceğiz.”

Bu haber toplam 507 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.