Sırp Piyanist Anika Vavic Gümüşlük’e Geliyor

Sırp Piyanist Anika Vavic Gümüşlük’e Geliyor
Sırp Piyanist Anika Vavic, 31 Temmuz Cuma akşamı DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenen 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin sahnesinde...

Sırp Piyanist Anika Vavic, 31 Temmuz Cuma akşamı DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenen 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin sahnesinde klasik müzikseverlerle buluşacak.

"Anika Vavic ile klasikten moderne" başlığı altında Gümüşlük Antik Taş Ocağında gerçekleşecek konserde sanatçı, Josef Haydn, Ludwig van Beethoven ve Sergei Prokofiev’in eserlerini seslendirecek. Zubin Mehta’nın “Büyük bir yetenek, üstün bir teknik ve zeki ve coşkulu bir çalma biçimi” şeklinde yorumladığı Anika Vavic büyüdüğü Belgrad şehrinde sekiz yaşında seyirci önünde sergilediği ilk performansından itibaren yıldızı, solo resital, piyano konserleri, radyo ve TV programlarının yanı sıra çeşitli oda müziği topluluklarıyla da parlamaya devam etti.

Anika Vavic, Mariinsky Orkestra, Münih Filarmoni veya Belgrad ve Leipzig'in Radyo Senfoni Orkestralarıyla konser verirken, Valery Gergiev, Paavo Järvi, Stefan Blunier, Andrés Orozco-Estrada ve Jorma Panula gibi orkestra şefleriyle de çalışmış. Sanatçı, Petersburg'un “Beyaz Geceler” festivali, Finlandiya'da Valery Gergiev'in Mikkeli Festivali, Ruhr Piyano Festivali, Schubertiade Schwarzenberg, Grafenegg Festivali, Heidelberg İlkbaharı, Styriarte Graz, Klangbogen Viyana, İstanbul Müzik Festivali ve Sommets Musicaux de Gstaad gibi festivallerde performanslar sergiledi. Anika Vavic, Viyana'daki Musikverein ve Konzerthaus’da düzenli olarak izleyici karşısına çıkıyor. Sanatçı, turnelerinde Washington'daki Kennedy Center, Moskova Tchaikovsky Konservatuarı, Hamburg'da Laeiszhalle, Lüksemburg'da Filarmoni, Barselona'da Palau de la Música gibi salonlarda ve ayrıca İtalya, İrlanda, Finlandiya, Japonya, Çin, Güney Amerika, Almanya, İsviçre ve tabii ki Avusturya'da konserler verdi. Vavic’in oda müziği partnerleri arasında, Gautier Capuçon, Renaud Capuçon, Daniel Hope, Rainer Honeck, Patricia Kopatchinskaja, Daniel Müller-Schott, Caroline Widmann, Claudius Popp, Matthias Schorn ve Aquilon Beşlisi gibi isimler bulunuyor.

Festival sahnesinde ilk olarak Josef Haydn’nın, “Piyano Sonat Re Majör Hob. XVI/19” adlı eserini seslendirecek olan Vavic, daha sonra Ludwig van Beethoven’ın, “Piyano Sonat Re Majör op.10/3” adlı eserini yorumlayacak. Aradan sonra gecenin ikinci yarısında sanatçı Sergei Prokofiev’in, “Piyano Sonat, La Majör no 6” adlı eseriyle geceyi sonlandıracak.

Sponsorlar

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sponsorluğunu DenizBank üstlenirken; Bosch, co-sponsor olarak festivale destek veriyor. Festivalin diğer destekçileri ise TC. Başbakanlık Tanıtma Fonu, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası; otel partneri: Marriott; ulaşım sponsoru: THY; ulaşım destek: Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası; tanıtım desteği: Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum FM; GFA Eğitim sponsoru: Çağdaş Holding, A Mutfak Mobilya.

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali “Avrupa’nın en seçkin festivalleri, EFFE 2015 – 2016” etiketiyle onurlandırılmıştır.

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde sonraki konserler:

31 Temmuz - “Anika Vavic ile klasikten moderne” Anika Vavic – Piyano (Sırbistan)

4 Ağustos - “Yıldızlara Serenat” Gülsin Onay – Piyano (Türkiye)

8 Ağustos - “Nirvana ve Pink Floyd'dan Virtüöz Piyano için Seçmeler” Ayşedeniz Gökçin (Türkiye)

Gümüşlük Festival Akademisinde sonraki Masterclasslar;

Piyano – 16 Temmuz –04 Ağustos

Keman – 28 – 31 Temmuz

Konserlerin başlama saati 21.00’dir. Gala; Bodrum Antik Tiyatro, diğer tüm konserler Gümüşlük Antik Taş Ocağında gerçekleştirilecektir. Biletler; Biletix gişelerinden temin edilebilir.

Bu haber toplam 577 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.