Sivas'ı unutmadılar

Sivas'ı unutmadılar
10 Haziran’da CHP Muğla İl Başkanlığına seçilen Mustafa Öztürk, göreve seçildiği takdirde gerçekleştireceğini duyurduğu her ay basının karşısına...

10 Haziran’da CHP Muğla İl Başkanlığına seçilen Mustafa Öztürk, göreve seçildiği takdirde gerçekleştireceğini duyurduğu her ay basının karşısına çıkma uygulamasının ilkini ilçe teşkilatında düzenlediği toplantıyla gerçekleştirdi. Sivas Katliamını kınayan Öztürk ile birlikte Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar da gündeme ilişkin birer açıklama yaptı.

Basın ile her ay düzenli olarak biraya geleceklerini ve basının birinci elden haber alacağını kaydeden CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, tüm teşkilatlardaki seçimleri tamamladıklarını, Danışma Kurullarını da 10 Temmuz’a kadar tamamlayıp, 17-18 Temmuz’da da kurultaya gideceklerini söyledi. Öztürk, “CHP olarak hep birlikte ortak akılla Muğla’da ağırlığımızı hissettireceğiz” dedi.

2 Temmuz 1993 yılında yaşanan Sivas katliamına da değinen İl Başkanı Öztürk, “CHP örgütü olarak 2 Temmuz 1993’teki Sivas katliamını kınıyoruz. Muğla örgütü, insanlık suçu olan 2 Temmuzların bir daha yaşanmaması için tüm yetkililere sesleniyor ve bu katliamı kınıyoruz” dedi.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, teşkilat olarak seçimleri büyük bir olgunluk içerisinde tamamladıklarını belirterek, “Parti içi demokrasiyi sağlıyoruz. Özellikle gençlik ve kadın kollarının seçimle belirlenmesini bu dönemde gerçekleştirmiş olduk. Teşkilatımızdaki birimler, hepimizin birimleridir. Muğla adına gerekli olan çalışmaları elele kolkola gerçekleştireceğiz. Bugün ilkini yaptığımız uygulamayla her ay basınla biraraya gelerek bilgilendirmede bulunacağız. Hassasiyetlerimizi bu çerçevede dile getireceğiz” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu sürecin önemine değinen Başkan Gürün, “Ülke çok farklı bir durumdan geçiyor. Ortak çabamız tam demokrasi için olmalı. Bunu halkımıza anlacağız. Ülkenin olması gereken yere taşınmasındaki kadroları CHP iktidarıyla oluşturacağız” dedi.

Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar da yaptığı konuşmada, CHP Muğla teşkilatı olarak tüm seçimleri tamamladıklarını belirterek, örgütlerin partilerin savaş ve vuruşma timi olduğunu söyledi. Gürpınar, “Yerel idareler olarak, Muğla ilinin duyan yüreği, düşünen beyni ve gürleyen sesi olmaya çalıştık. Bundan böyle de hep şeffaflık ilkesiyle halkımız için çalışacağız. Ülkenin içinde bulunduğu siyasi çalkantıları CHP sonlandıracaktır” diye konuştu.

Bu haber toplam 506 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.