Şoförler odasından açıklama

Şoförler odasından açıklama
Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Arif Özer, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve UKOME kurulu ile yapılmış ve yapılacak olan...

Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Arif Özer, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve UKOME kurulu ile yapılmış ve yapılacak olan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Özer, 180 günlük bekleme süresini aşan ‘S, T ve BB’ plaka sahiplerine tescil işlemlerini yapabilmeleri için 31 Aralık 2020 tarihine kadar süre verildiğini duyurdu.

Neval Çolak

Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Arif Özer, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve UKOME kurulu ile yapılmış olan çalışmalar ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 180 günlük bekleme süresini aşan ‘S, T ve BB’ plaka sahiplerine tescil işlemlerini yapabilmeleri için 31 Aralık 2020 tarihine kadar süre verildiğini duyuran Özer, yapılan ayrıcalığın ‘TM’ plakalı minibüslere de verilerek, taşımanın yeniden revize edilmesi halinde hem esnafın güçleneceğini, hem de kırsaldaki halkın daha rahat ulaşım ihtiyacını karşılayabileceğini belirtti.

Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Arif Özer, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve UKOME kurulu ile yapılmış olan çalışmalar ve yapılacak olan çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Söz vermiştik biz çalışacağız, esnaf kazanacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Merkezi’nde yapılan olağanüstü gündem maddeleri ile toplanan kurulumuz Muğla ilinin büyükşehir statüsünü kazandı ve il trafik komisyonu devraldığı 30 Mart 2014 tarihinden sonra tescili bulunurken, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından verilmiş olan 180 günlük bekleme belgesi bulunan, plakasını hususi tescile dönüştürülüp belirlenmiş olan 180 günlük bekleme süresini aşan ‘S, T ve BB’ plaka sahiplerine tescil işlemlerini yapabilmeleri için 31 Aralık 2020 tarihine kadar süre verilmiştir.  S, T ve BB’ plaka sahiplerine verilen ayrıcalığın ‘TM’ plakalı minibüslere de verilerek, taşıma yeniden revize edilirse hem esnaf güçlenecek hem de kırsaldaki halk daha rahat ulaşım ihtiyaçlarını karşılayabilecek.”

“ESNAF VİRÜSTEN DEĞİL, EKONOMİK DÜZENDEN BATMAKTA”

Pandemi süresince şehir içi taşımacılığı yapan araçlara yönelik, süreç boyunca geçerli “pandemi fiyat düzenlemesi” yapılması gerektiğini vurgulayan Özer, “Coronavirüs tedbirleri kapsamında şehir içi taşımacılığı yapan araçlar kapasitesinin ancak yüzde 50’si kadar yolcu taşıyabildikleri için süreç normale dönene kadar pandemi fiyat düzenlemesi gerekmekte olup, esnafımız şuan virüsten değil ekonomik düzenden batmaktadır. Ayrıca kamyon, kamyonet, tırcı esnaflarımız için Muğla’mıza yakışır, günümüz teknolojik şartlarına uygun bir yediemin kamyon garajı yapılarak, görüntü kirliliğinin ortadan kalkması sağlanmalıdır” dedi.

Özer esnafa 7-24 kesintisiz hizmet için esnaf, UKOME, Valilik, Federasyon ve Bakanlıklar düzeyinde çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 706 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.