Şoförler zararları karşılansın istiyor

Şoförler zararları karşılansın istiyor
Milas Şoförler Odası Başkanı Nurol Paskal ve Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Karlı, şoför esnafının zararlarının karşılanması...

Milas Şoförler Odası Başkanı Nurol Paskal ve Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Karlı, şoför esnafının zararlarının karşılanması amacıyla ilgili bakanlıklara iletilmek üzere Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanlığı’na ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na birer dilekçe gönderdi.

Haber Merkezi

Milas Şoförler Odası Başkanı Nurol Paskal ve Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Karlı, ortak bir açıklama yaparak, pandemi döneminde şoför esnafının büyük kayıpları olduğunu belirterek, ilgili bakanlıklara iletilmek üzere Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanlığı’na yazdıkları dilekçeyle, şoför esnafının zararlarının karşılanmasını talep ettiler. Milas ve Bodrum Başkanları ayrıca, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na da yazılı olarak başvurarak, aynı nedenle, yükümlülüklerinde kolaylaştırma ve ertelemelere gidilmemsini talep ettiler.

Bakanlıklara iletilmek üzere Federasyon Başkanlığı’na yazdıkları dilekçede şu görüşleri dile getirdiler:

“Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan coronovirüs salgını sebebiyle okul servis (özel ve taşımalı eğitim) araçlarımız 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonuna kadar pandemi dolayısıyla çalışamamıştır. Bu süreç için önceden yaptığı (özellikle taşımalı eğitim için sözleşme giderleri-harçlar-vergiler ve yönetmeliğe uygun teknik donanımlar) giderler esnafa büyük bir yük olmuştur. Esnafımız bu dönemde çalışamamıştır. (Okul servis yönetmeliğine göre teknik donanımlı araçlarımız başka hiçbir toplu taşımada kullanılamamaktadır.) Destek için aldığı kredileri ve yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma düşmüştür. Daha sonra kademeli ve online eğitim kısmen başlasa da, bazı taşımalar için taşımalı eğitim ihalesi yapılsa da kısa süreli öğretim taşıması yapılmıştır. Yapılan ihaleye katılan servisçi esnafımız ihaleyi alabilmek için teminat mektubu ücretlerini ödemiş ve araçlarının teknik donanımını milli eğitim taşıma yönetmeliğine uygun hale getirmiştir. 17.11.2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile eğitim öğretimin yıl sonuna kadar online olarak devam etmesi ile taşıma yapılamayacak olup, çok sayıda servisçi esnafımız mağdur olmuştur. Servisçi esnafımızın (Vergi-SGK-MTV gibi) giderlerinin pandemi geçene kadar alınmaması ve servis araçlarımızdan istenen ve belli bir tarihe kadar uzatılan kamera ve benzeri ekipmanların araçlarda bulundurulmasının pandemi dolayısıyla daha ileri bir tarihe ertelenmesi, diğer yaşamsal giderlerinin ve önceden aldığı kredi borçlarının karşılanması için belli ölçülerde faizsiz kredi desteği veya hibe verilmesi için federasyonumuz aracılığıyla ilgili bakanlıklara iyileştirme taleplerimizin iletilmesi ve bir ekonomik destek paketi hazırlanması hususunda; gereğini ve bilgilerinize arz ederiz.”

BÜYÜKŞEHİR ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞI’NDAN TALEPLERİ

Milas ve Bodrum Oda Başkanları Paskal ve Kablı, yine ortak dilekçelerinde, Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan şu isteklerde bulundular:

“1-Muğla Büyükşehir Belediyesi mücavir alanı içerisinde çalışan ticari taksilerimiz iki yılda bir mühür yenilenmesi mecburi olduğundan 2021 yılından itibaren uygulanmak üzere taksimetre fiyatlarının yeniden düzenlenmesi en yakın mesafenin 15,00 TL olması, 3.kademeden sonraki kademelerin iptal edilerek 3 kademeye düşürülerek fiyat tarifesinin onaylanmasını ve 6+1 koltuk kapasiteli araçların ticari taksi olarak kullanımına izin verilmesini,

2-İlçemizde BB plaka ile çalışan ÖTTA araçlarının pandemiden dolayı zor günler geçirdiği UKOME kurulunda kısmen iyileştirme olmasına rağmen, Mart ayından buyana yaşadığımız pandemi sürecinde araçlarımız tam kapasite çalışmamıştır. Buna sebep olan koronovirüs salgını olup koltuk kapasitesinin düşmesi, ayakta yolcu alınmaması, vatandaşlarımızın pandemi dolayısıyla toplu taşıma kullanmaya olan taleplerinin azalması gibi durumlardan dolayı esnafımızın bu işi devam ettirebilme gücü azalmıştır. Bu konu ile ilgili önümüzdeki süreçte büyükşehir belediyemizden fiyat artışı gibi iyileştirmeler beklemekteyiz.

3-Sene sonunda sona erecek olan yıl içinde araçlarını 180 gün çeken S-T-BB plakalı araç sahibi esnafımızın plaka takma süresinin pandemi dolayısıyla 2021 yılı sonuna kadar uzatılmasını,

4-İlçemizde çalışan TM plakalı araçlara özel çalışma izin belgesi verilmesi, araç yaş sınırının karayolu taşıma kanununda belirtilen yaş olarak uygulanmasını talep etmekteyiz.

Pandemi dolayısıyla oldukça sıkıntıya düşen esnafımızın ayakta kalabilmesi için yukarıda maddeler halinde belirtmiş olduğumuz iyileştirmelerin sağlanmasını; gereğini ve bilgilerinize arz ederiz.”

Bu haber toplam 596 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.