SON DAKİKA--KEMÇİN’E ÇARPAN MESTAN GÖKSAL’A 6 YIL HAPİS

SON DAKİKA--KEMÇİN’E ÇARPAN MESTAN GÖKSAL’A 6 YIL HAPİS
Menteşe’nin Yeniköy Mahallesi’nde alkollü sürücü Mestan Göksal’ın kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’in, ölümüyle ilgili olarak açılan davanın 6’ıncısı görüldü....

Menteşe’nin Yeniköy Mahallesi’nde alkollü sürücü Mestan Göksal’ın kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’in, ölümüyle ilgili olarak açılan davanın 6’ıncısı görüldü. Kemçin’e çarpan Göksal’a kasten adam öldürme suçundan 6 yıl hapis cezası verildi.

Muğla’nın Menteşe İlçesi Yeniköy Mahallesi’nde alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’in, ölümüyle ilgili olarak açılan davanın beşincisi görüldü.

Muğla 4. Asliye Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanık Mestan Göksal Düğerek Cezaevi’nden (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) SEBGİS ile bağlandı.

“ERKEN MÜDEHALE DURUMUNDA BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAĞI BELİRTİLDİ”

17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin’in İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen ölüm saati raporu mahkeme heyeti tarafından okundu.

Rapor Şöyle:

“Çocuğun ölümüne yol açan yaralanmanın meduller (Omuriliğin, kemik iliğinin veya adrenal bezin orta bölümü) şok nedeniyle ani ölüme yol açan beyin sapı yaralanması olduğu dikkate alındığında kazadan hemen sonra, bildirilmesi ve erken müdahale edilmesi durumunda da bir değişiklik bir beklenmediği mütalaa olunur."

“TAKSİRLE ADAM ÖLDÜRME SUÇU SABİT”

Davada, Cumhuriyet Savcısı tarafından okunan son görüşte (esas hakkında mütalaa), “Sanığın olay gecesi 205 promil alkol ile aracıyla seyir halinde iken bisikletli seyir halindeki maktüle çarptığı ve olay yerinden ayrıldığı, sanık her ne kadar maktulün bisikleti ile soldan sağa geçtiğini ve bu sebepten dolayı kazanın meydana geldiğini ifade etmişse de yargılama içerisinde, olay yerinde yapılan keşifte ve bilirkişi raporunda çarpmanın sağ yan ağırlıklı olacağı, alanda yapılan tespitlerle bisikletliye vurmak suretiyle çarptığı tespit edildi. Olay yerinde yapılan inceleme ile bisiklete at reflektör parçaları, maktule ait kulaklığı, çanta ve bisiklet ile maktulün kendisinin kazanın etkisiyle yolun sağ tarafına bisiklet sürücülerine ve yayalara ayrılan banket düzeninde olduğu, herhangi bir ihlalinin tespit edilmedi. Sanığın güvenli sürüş yeteneğini kaybettirecek alkol miktarından çok daha fazla alkollü olması, maktulün ise aracın onu görmesini sağlayacak, nitelikte açık renkte kıyafeti olması,olay yerinde yapılan tespit ve incelemeler sonucunda yolda herhangi bir fren izine rastlanmadığı ve sanığın bu sebeplerden dolayı tam kusurlu olduğu tespit edildi. Sanığın taksirle adam öldürme suçunu işlediği sabit olduğu, çarpmanın ardından herhangi bir kolluk görevlisine ve sağlık personeline müracaatta bulunmaması, olaydan sonra birkaç kere daha olay yerine gelip gitmesi ve olayın yoldan geçen kolluk görevlilerinin ihbarı üzerine tespit edilmesi hususları ve sanığın olay sonrası tutum ve davranışları değerlendirildiğinde sanığın işlediği suçtan alt sınırdan uzaklaştırılarak cezalandırılması ve alacağı suçun arttırılması belirtilerek, tutukluluk halinin devamını talep ediyorum” ifadelerine yer verildi.

“PİŞMANIM”

Tutuklu sanık Mestan Göksal son savunmasında, “Ben bu zamana kadar karıncayı bile incitmedim. Panik yaptım, çok kortum o yüzden kaçtım ama delilleri karatma gibi bir düşüncem asla olmadı. Kaçmaya yeltenmedim. Kesinlikle böyle olsun, istemezdim. Çok pişmanım” dedi.

Mahkeme heyeti, iyi hal indirimi uygulamadan, alkollü araç kullanımıyla bilinçli taksirle adam öldürme suçundan tutuklu sanık Mestan Göksal’a 6 yıl hapis cezası verdi.

“İSTİNAFA GİDECEĞİZ”

Duruşmanın ardından açıklama yapan Kemçin’in Avukatı, “Yargılama  neticesinde sanığın 6 yıl  hapis cezasıyla cezalandırmasına karar verildi. Ceza bizce biraz düşük. Bu konuda istinafımızı yapacağız. Tutukluluk halinin devamına karar verildi. Tahliye edilmedi bu bizim için sevindirici. Son gelen adi tıp raporunda ise olay anında vefat ettiği ortaya çıktı. O yüzden dosya ağır ceza mahkemesine gitmedi ama tabi aşırı hızlı şekilde maktule çarptığını gösteriyor. Şuanda verilen ceza daha doğrusu tahliye edilmemesi bizim için iyi bir durum ancak cezanın bir miktar az olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“6 YIL DEĞİL 36 YILDA OLSA ACIMIZ AZALMAZ”

Kemçin’in babası Özay Kemçin ise, “Bu gün oğlumu kaybedeli 185 gün oldu Allah rahmet eylesin. Oğlumun acısından 25 gün sonra da annem de vefat etmişti. İkisinin acısını beraber yaşadık. Allah kimseye yaşatmasın. Zor bir durum sonuçta, tartıştığımız suçsuz yere ölen sadece o gece işinden dönerken 110 lira yevmiyesiyle ölen bir insanı tartışıyoruz. 6 yıl değil 36 yılda olsa acımızı bir nebze azaltmaz. Sonuçta 6 yıl ceza almış diye bilinçaltına atılıyor bazı şeyler, seviniyormuş gibi bir durum oluşuyor da bence buda yanlış. Hakimler, savcılar kesinlikle haklılar onlara hiç bir zaman kızmıyorum onlar kanunlara göre işlem yapıyorlar, kendilerine teşekkür ediyorum. İstanbul’dan gelen ölüm saati raporuna, karşı taraf buna seviniyor, düşünebiliyor musunuz? 6 yıl ceza almış olsa da tamamını yatmayacak. Yatacağı 1-2 sene bunun pandemisi var, açık cezada kalması var, şartlı tahliyesi var. Onun için hiçbir ceza sonuçta oğlumu geri getirmeyecek. Cezalar caydırıcı olmazsa suç artar, bu birbiriyle çelişen bir durum. Cezalar az olduğu için suç artar suç arttıkça ceza azalır. Böyle garip bir durum var” diye konuştu.

Süreci yakından takip eden Mor Pedal Bisiklet Derneği Başkanı Yasemin Duygulu ise dernek üyeleri ile birlikte yaptığı açıklamada, “Muğla bisikletlileri olarak aile bir kez daha baş sağlığı diliyoruz ama burada avukatlarımıza davanın hâkim ve savcımıza da teşekkür etmek isteriz. Çünkü emsal davalarda en fazla 4 yıl 6 ay görüyoruz. Bugün 6 yıl az olmakla birlikte böyle ölüm sonrası verilen karar da en yüksek ceza diye düşünüyorum. Umarız bundan sonra bisikletli ölümü duymayız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 419 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.