SON DÜZENLEME İLE İLKÖĞRETİM MEZUNLARI DA KATILABİLECEK

SON DÜZENLEME İLE İLKÖĞRETİM MEZUNLARI DA KATILABİLECEK
Başarı Anahtarı Start-Up Ofisi &Girişimcilik Merkezi ile Emlak ve Otomotiv  Akademi iş birliğiyle Milas'ta Emlak Danışmanlığı ile Oto Alım Satım Danışmanlığı / Galericilik Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları 17-18-19-20...

Başarı Anahtarı Start-Up Ofisi &Girişimcilik Merkezi ile Emlak ve Otomotiv  Akademi iş birliğiyle Milas'ta Emlak Danışmanlığı ile Oto Alım Satım Danışmanlığı / Galericilik Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları 17-18-19-20 Aralıkta yapılacak. Emlak Danışmanlığı Sınavına yapılan son düzenleme ile ilköğretim mezunları da katılabilecek. Başarılı olanlar belge alarak diğer yükümlülüklerini yerine getirerek, emlakçılık yapabilecekler, emlak ofisi açabilecek.

Ticaret Bakanlığı'nca gayrimenkul alım satım ticareti ile uğraşan, emlakçılık yapanları yakından ilgilendiren kritik bazı düzenlemeler geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de yayımlanmış, 2021 yılı Taşınmaz Ticareti hakkında yeni yönetmelikte emlakçılık yapabilme şartı ilköğretime indirilmişti.

Yaşanan gelişmenin ardından ilköğretim mezunlarının da başvurabileceği mesleki sertifika programlarının da artık açıldığını ve kayıtların alınarak belgelendirmelerin yapıldığını belirtti.

SINAV HARÇLARI ÜCRET DEĞİŞİKLİĞİNDEN ÖNCE 2021 YILININ SON SINAVLARI

Aralık ayı yılın son ayı olması ve her yılbaşında harçlara gelen fiyat değişikliği olmadan şu an 2021 yılı harç ücretiyle kayıt olunabileceği ve Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı’nın özellikle ilköğretim mezunları açısından önemli olduğuna değinen Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Sert, Türkiye genelinde emlak işi ile uğraşan yüz binleri yakından ilgilendiren yeni yönetmelik ile lise şartının resmen kaldırıldığını belirterek, “Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen emlak alım satım işi ile uğraşanları yakından ilgilendiren yeni bir yönetmelik yayımlandı. Artık ilköğretim mezunu olan herkes emlakçılık yapabilecek. Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği Emlak ve gayrimenkul sektörüne ilgilendiren ve uzun zamandır beklenti içinde olan ilköğretim mezunlarına yönelik yetki belgesi verilme hakkı tanındı. Sektörde ilkokul mezunlarına yönelik mağduriyet oluşturan uygulama olarak anılan yönetmelikteki bu uygulama böylece giderilmiş oldu” dedi.

OTO ALIM SATIM GALERİCİLİK SINAVLARI

Başkan Vekili Sert, Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye -5 sınavı 19 Aralık 2021 tarihinde yapılacak olup sınava girecek adayların en az lise mezunu olması veya 15 Ağustos 2020 tarihinden önce oto alım satım yani galericilik yaptığına dair vergi veya oda kaydının bulunması gerektiği belirtildi.

Emlak ofisleri ile motorlu kara taşıtları alım satımı yapan iş yerlerinde sigortalı olarak çalışacak olan danışmanlar için  Seviye-4 sınavlarının ise  yapılmasının planlandığını belirten Sert, “Kayıt ve başvuru; emlak ve galericilik  mesleki yeterlilik belgesi sınavları için  başarı anahtarı start-up ofisi &girişimcilik merkezi; ismetpaşa mah. ahmet taner kışlalı cad. sünnetçioğlu apt no: 67 / 1 milas  tel: 0 505 999 99 48 /0 505 999 4848 yapılabilecektir.” dedi.

Bu haber toplam 3045 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.