SON İKİ YILDA OTUZUN ÜZERİNDE İSTİFA

SON İKİ YILDA OTUZUN ÜZERİNDE İSTİFA
BERİTAN YÜCEL--Muğla’nın Milas ilçesinde 13 hekim istifa ederken, 8 hekimin sorunları çözülmediği için emekli olduğu, 10’un üzerinde hekimin ise tayin isteyerek hastaneden ayrıldığı öğrenildi. Muğla Tabip Odası Milas...

BERİTAN YÜCEL--Muğla’nın Milas ilçesinde 13 hekim istifa ederken, 8 hekimin sorunları çözülmediği için emekli olduğu, 10’un üzerinde hekimin ise tayin isteyerek hastaneden ayrıldığı öğrenildi. Muğla Tabip Odası Milas Temsilcisi Dr. Süleyman Koç “Son iki yılda otuzun üzerinde Milas Devlet Hastanesi’nden hekim ayrıldı. Kalan hekimlerin iş yükü acilde, poliklinikte, icapta, pandemi polikliniğinde, ameliyatlarda gittikçe arttı” dedi.

Coronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da sağlık çalışanlarının sıkıntılarıda devam ediyor.

Muğla’nın Milas ilçesinde Muğla Tabip Odası Milas Temsilciliği’nce sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar ve istifalar ile ilgili basın açıklaması düzenlendi. 1 yıl önce yapılan basın açıklamasında hastanenin içinin boşaltıldığı dile getirilmişti Dr. Süleyman Koç, o günden bu güne, istifaların ve tayinlerin devam ettiğini ve birçok ana branşta hekim azlığının dayanılmaz noktaya geldiğini ifade etti.

“HAKKINIZI ÖDEYEMEYİZ DEDİLER; GERÇEKTEN ÖDEMEDİLER”

Salgının başlangıncında verilen sözlerin tutulmadığını dile getiren Dr. Süleyman Koç, istifaların, emeklilik taleplerinin ve izinlerin durdurulduğunu sözlerine ekledi. Dr. Koç, “Salgının başlangıcında Hekimleri ve Sağlık çalışanlarını yaptıkları özverili çalışmaları nedeniyle alkışlattılar, hakkınızı ödeyemeyiz dediler; gerçekten ödemediler. İstifaları, emeklilik taleplerini ve izinleri durdurdular” dedi.

SON İKİ YILDA OTUZUN ÜZERİNDE İSTİFA

Milas Devlet Hastanesi’nde sorunların çözülmediği için 8 hekimin emekli olduğunu ifade eden Dr. Koç, “Geldiğimiz bu noktada Milas ilçemizde 13 hekim istifa ederken, 8 hekim sorunlar çözülmediği için emekli oldu, 10’un üzerinde hekim tayın isteyerek hastanemizden ayrıldı. İstifaların artarak devam edeceğini de biliyoruz. Son iki yılda otuzun üzerinde Milas Devlet Hastanesi’nden hekim ayrıldı. Kalan hekimlerin iş yükü acilde, poliklinikte, icapta, pandemi polikliniğinde, ameliyatlarda gittikçe arttı” diye konuştu.

“HASTALARIN RANDEVULARI AYLAR SONRAYA VERİLEBİLMEKTE”

İstifaların ardından hekim azlığı nedeniyle birçok branş için hastaların randevularının aylar sonraya verilebildiğini söyleyen Koç, “1 yıl önce yaptığımız basın açıklaması ile Milas Devlet Hastanesi ölüyor, içi boşaltılıyor diye kamuoyu ve basınla paylaşılmıştı. O günden bu güne, istifalar ve tayinler devam etmekte. Birçok ana branşta artık hekim azlığı dayanılmaz noktaya geldi. Hemen hemen birçok branş için hastaların randevuları aylar sonraya verilebilmekte. Bu durumu düzeltmek için yapılan uygulama ise artık randevu sürelerinin 5 dakikaya indirilerek giderileceği sanılmakta. İstifa etmemek için direnen bizlerin bu iş yükünü kaldırmamızın mümkün olmayacağının bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“HASTANE YÖNETİMİYLE DİYALOG SORUNUNUN ARTIYOR”

Hastane yönetimi ile çalışanlar arasındaki diyalog sorununun artarak devam ettiğini dile getiren Koç, “Hastaneyi kimin yönettiği ile ilgili de zaman zaman kafa karışıklığı yaşamaktayız. Son 1 yılda düzelen sadece geçici görevlendirmelerin azalması oldu. Çünkü geçici göreve gönderecek artık doktorumuz kalmadı. Hastanemize geçici görevlendirme ile gelen hekimlerle Milas halkının kaliteli ve sürekli sağlık hizmeti alması mümkün olmuyor ve olamazda. Hekim kaybının önüne geçilmesi Milas halkının sağlık hizmetinde mağduriyetinin daha da artmaması için acil olarak çözülmelidir” dedi.

“AİLE HEKİMLERİ TÜKENME NOKTASINA GELDİ”

Aile hekimlerine sürekli yüklenen ek işler nedeniyle tükenme noktasına geldiklerini ifade eden Dr. Koç, “Sağlıkta Dönüşüm Programı birinci basamağı da çekilmez hale getirmiştir. Yıllar içinde özlük hakları eriyen  aile hekimleri ve diğer aile sağlığı merkezi (ASM) çalışanlarına yeni yönetmeliklerle sürekli ek işler yüklenerek tükenme noktasına getirilmiştir.  Geçtiğimiz aylarda tekrar dayatılan baskıcı yasakçı yeni yönetmelikte birinci basamak çalışanlarının sabrı tüketmiştir” dedi.

Muğla Tabip Odası Milas Temsilciliği son olarak sorunların çözümü için şu taleplerde bulundu:

“Bizler sağlık hizmeti alanına katkı sağlamayan bu yönetmeliğin iptalini, ASM çalışanlarına yapılan ek ödemelerin de şartsız ve emeklerinin karşılığı olarak yapılmasını talep ediyoruz.”

Bu haber toplam 286 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.