SON ÖDEME GÜNLERİ AKRABA ZİYARETLERİNE DÖNÜŞÜYOR

SON ÖDEME GÜNLERİ AKRABA ZİYARETLERİNE DÖNÜŞÜYOR
7256 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik hakkında kanuna göre yapılandırma ödemeleri    taksitleri malumunuz devam ediyor. Ancak son ödeme günlerinde gerek vergi dairelerinde,  ...

7256 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik hakkında kanuna göre yapılandırma ödemeleri    taksitleri malumunuz devam ediyor. Ancak son ödeme günlerinde gerek vergi dairelerinde,   gerekse bankalarda yani kısaca ödeme taksitlerinin yapılabildiği kurumlarda çalışan personelin eş , dost, akraba , tanıdık ziyaretlerinde   bir hayli artış gözlemliyoruz.

Taksitlerini ödemek için kurumun kapısında kuyruk oluşturan onlarca insan sıra bekliyor.  Onca insanın arasından bir kişi kurumda çalışan bilmem kim bey  içerde mi diyerek içeri giriyor.  Bu arada Sabah 9,15 te alınan ne  sıra numarasının önemi kalıyor ne  de ayakta kuyrukta  bekleyerek öldürdüğün zamanın.

Kurumda çalışan müdür yardımcısına bir hanımefendinin şikayetine   kulak misafiri oldum. En azından kurum personelinin akraba, eş, dost, arkadaş  ziyaretlerine  ödemelerin yoğun günlerde ya da ödeme günlerinin son gününde ara verebilirlerse daha iyi olabileceğini ifade ediyordu.

Epey tecrübeli olduğu her halinden belli kadın müdür yardımcısı hemen duyarlı davranıp hanımefendinin şikayetini  dikkate aldı, personellerden bir kaçını aradı yetmedi vezneye kadar gidip veznedeki personele talimat verdi. Vallahi son zamanlarda bu kadar duyarlı kurum çalışanının, birde üstüne üstlük yaşça benden oldukça büyük tecrübeli bir büyüğümün olduğunu görünce gençlerin bile yerinden kalkmaya bazen tembellik ettiğini hatırlayıp gençliğimden utandım.

Kurumdaki güvenlik personelinin de arkadaş  ziyaretine gelip yavaşça vezne sırasına sızan vatandaşı uyarması sonucu vatandaşın sıradan çekilmesi galiba ödeme kuyruğunda beklemekten çileden çıkan bir çok insanın sinirlerinin yatışmasına yetti.

Empati kurmak zor olmamalı. Gerek hastane, gerek banka ,gerekse vergi ödeme leri için kuyruklarda bekleyen insanlar hiç işleri olmadıklarından değil mecburiyetten bekliyorlar. Kiminin evde hastası , kiminin çocuğu ya da çalıştıkları işyerine karşı sorumlulukları var. Kimse keyfi sebeplerle saatlerce ayakta sırada beklemek istemez değil mi?

Tüm kurumlarda hanımefendi müdür yardımcımız gibi kişilerin sayısının çoğalması dileğimle…

Sevgiyle…

Bu haber toplam 220 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.