SON YABAN KEDİLERİ İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

SON YABAN KEDİLERİ İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin, “Akdeniz Habitatlarının Son Yaban Kedileri” adlı projenin...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin, “Akdeniz Habitatlarının Son Yaban Kedileri” adlı projenin destekleneceğini açıkladı. Proje sayesinde yaban kedisi popülasyonun ve Karakulakların yangın bölgesindeki durumu izlenebilecek.

BERİTAN YÜCEL

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınında birçok yaban hayatının yaşam alanı yok oldu. Yaban hayatının korunması için hazırlanan “Akdeniz Habitatlarının Son Yaban Kedileri” adlı proje Sivil Toplum İçin Destek Vakfı tarafından desteklenecek.

MSKÜ Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin, proje sayesinde yaban kedisi popülasyonun ve Karakulakların yangın bölgesindeki durumunun izlenebileceğini söyledi. Dr. Yasin İlemin, “Akdeniz Habitatlarının Son Yaban Kedileri adlı projemiz Sivil Toplum İçin Destek Vakfı tarafından desteklenecek. Yaban kedisi popülasyonun ve Karakulakların yangın bölgesindeki durumunu izleyeceğiz. Orman Yangınları Acil destek fonu kapsamında desteklenecek proje derneğimiz NATURA tarafından yürütülecek” dedi.

YABAN HAYATI KORİDORLARI KURULACAK

Marmaris’te detaylı bir envanter çalışması yapılacağına değinen İlemin, projenin yaban hayatı için çok önemli olduğunu dile getirdi. Dr. İlemin, “Marmaris bölgesinde detaylı bir envanter çalışması yapılarak ormanların yeniden restorasyonunda yaban hayatı koridorları başta olmak üzere birçok konuda ilgili kurumlar ile ortak çalışmayı planlıyoruz. Bu proje haricinde bölgedeki yaban hayatının durumu üzerine bir uluslararası kurum da destek vermeye istekli. Ayrıca yakın zamanda Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili bakanlık, genel müdürlükler, Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü ve MSKÜ araştırmalarımızı farklı boyut ve ölçeklerde destekleyecek olması bizler için ayrı bir mutluluk ve ülkemiz yaban hayatı için çok önemli gelişmeler” diye konuştu.

Bu haber toplam 745 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.