Hasan Telli

Hasan Telli

Soru çok Cevap Yok

Soru çok Cevap Yok

Bitmeyen seri olma yolunda demiştim kafamı kurcalayan sorular için öylede oluyor. Biriken soruları soruyor ama bir türlü cevap alamıyoruz. Şu sıralar soru sormadan duramıyorum. Kafamda kalacağına belki bir cevap veren bulunur diyerek paylaşmaya devam ediyorum. En çok da gördüğümüz ama tepki vermeyip kabullenip kanıksadığımız soruları sormaya özen gösteriyorum. Bugünde gidiş hattı bozmadan devam edelim belki bu sorulara bir cevap veren çıkar.

***

TESPİT- Referandum sonuçlarının YSK tarafından resmi olarak açıklanmasının ardından AK Parti’de olması muhtemel Olağanüstü Kongre hazırlıkları devam ederken mayısın ikinci yada üçüncü haftası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkan Olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Başkana olmasının ardından ülke genelinde teşkilatlarda detaylı bir değişime gitmesi bekleniyor. Bu detaylı değişimden Muğla’nın da payını almasını bekliyoruz. Muğla’da yapılacak değişiklikte kimlerin yerinde kalacağı konusunda herkesin bir fikri var ama bana göre yerinde kalan çok da fazla kimse olmayacak. İşte bu durumda Muğla İl başkanlığı için ismi dolaşan dokuz farklı siyasetçi çalışmalarına hız verdi. Bunları görünce aklıma hep o ata sözü geliyor, “Eskiye rağbet olsa Bit Pazarına nur yağardı.” Yeni görev alacakların bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirleneceği de başka bir beklenti. İşte bu beklenti gerçekleşirse kusura bakmayın beyler, hiç kimsenin beklemediği ve bu güne kadar ismi hiç geçmeyen bir il başkanı teşkilatını kurmak için çalışmalara başlar.

***

SORU 1 –15 Temmuz darbe girişimi gecesi Marmaris’te Cumhurbaşkanına suikast girişiminde bulunan darbecilerin yargılanmasında o gecenin tanıklarının dinlenmesine devam ediliyor. Darbe girişiminde rol oynayan dönemin Aksaz Deniz üst komutanı ve ilişkileri henüz mercek altına alınmış değil. Darbe gecesi Muğla Garnizon Komutanı Albay Yavuz Özfidan’ı telefonla arayarak valiyi tutuklamasını ve kendisinin yeni sıkıyönetim valisi olduğunu söyleyen Aksaz Deniz Üst komutanı darbe günü kimlerle hangi temaslarda bulunmuş. Marmaris’te kimlerle görüşmüş hala bir netlik kazanmadı. Aynen Akıncı Hava Üst komutanlığında olduğu gibi Marmaris Aksas Deniz Üst Komutanlığında da siviller rol oynadı mı? o gece deniz üst komutanlığına giren siviller kimlerdir?

***

SORU 2 – Geçtiğimiz günlerde Seydikemer ilçesine kaymakam olarak atanan ancak sonrasında Muğla Valiliği Hukuk Müşaviri olarak görevlendirilen Memduh Tura FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alınmıştı. Yine göreve getirilen Seydikemer ilçesi Vakıf müdürü  Gürkan Cumla da geçtiğimiz günlerde FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınanların arasında. Bir yerde 15 Temmuz sonrası atama yapılıyor ancak ne hikmetse bu atamalarda bile FETÖ üyesi olduğu iddia edilenler makamlarda görev alıyor. Birisi bana bunlarla nasıl baş edileceğini net olarak anlatabilir mi?

***

SORU 3 - Konuşmaya başlayınca Medeniyetin ve Kültürün Başkenti MUĞLA diye başlarız ama, yol medeniyettir, yollarımızın ve Kaldırımlarımızın, neresinden bahsedelim, belediye sınırları ayrı bir dert,

karayolları ayrı bir dert, her taraf çukur, herkes şikayetçi, her gün binlerce küfür yağıyor ama değişen bir şey yok. Ne yollar bitiyor, ne başkanlar utanıyor, ne karayolları takıyor, ne milletvekilleri kızarıyor. Turizm kenti Muğla yılda 3 milyon yabancı turisti ağırlayan Muğla, sezon başlıyor farkında mısınız?

Bu yazı toplam 1451 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR