Elvan Göçer

Elvan Göçer

SORUNLU DEĞİL SORUMLU OLALIM...

SORUNLU DEĞİL SORUMLU OLALIM...

Galiba en büyük sorunlarımızdan birisi "SORUMLULUK" diyebiliriz. Öncelikle kendimize karşı sorumluluğumuz, önceliğimiz olmalı diye düşünüyorum. Vücudumuzun sağlığına karşı sorumluyuz her şeyden önce.

Sağlıklı olan vücudumuzu korumak en başta gelen sorumluluklarımızdan olmalı. Bu bedenin sağlıklı bir şekilde bize emanet edildiğini, ölene kadar bizim sorumluluğumuzda olduğunu her dem hatırlayalım. Onun için önceliğimiz kendimize karşı olan sorumluluğumuzdur.

Diğer öncelikli varlık canlarımız... Olmazsa olmazlarımız. Evet evlatlarımız. Peki, onlara vermemiz gereken sorumlulukları veriyor muyuz? Hiç kendimizi sorguladık mı? Daha ilkokula gittiği dönemlerde, bir ebeveyn olarak okul çantalarını her gün biz mi hazırladık? Her gün yatıp kalktıkları yataklarını biz mi topladık? Her oyun alanına gitmelerinde oyun sonrası ceketlerinin, montlarının giyilmesi için her defa tembihledik mi gözüne bakmaya kıyamadıklarımızı, hiç düşündük mü?

Üniversite hayatına adım attıklarında derse geç kalmasınlar diye, saat alarmları ile uyanamayan canımız evlatlarımızı acaba kaç defa üst üste uyandırdık hiç sorguladık mı kendimizi?

Yoksa" bizim zamanımızda" diye başlayan sözlerle başlayan cümleleri çok mu kullanıyoruz bizden bir nesil sonrası gençlik ile sohbet ederken. Evet, bizim zamanımızdaki sorumluluklarla yeni nesil gençliği arasında ki sorumluklarda dağlar kadar fark var. Etrafımıza bakıp sorumlu aramayalım diye düşünüyorum, en büyük sorumlu; BİZİZ .

Sorumluluk sahibi olmaktan asla zarar gelmez tam aksine fayda gelir. Sorumluluk sahibi kişiler görevlerini yerine zamanında getirirler, asla aksatmazlar. Ne yapacaklarını ya da yapmayacaklarını çok iyi bilirler. Kendilerine güvenen öz güvenleri tam insanlardır. Hayata her zaman farklı bakış açısıyla bakarlar. Toplumda güvenilen, saygı duyulan insanlardır sorumluluk sahibi insanlar. Zaman kavramını iyi kullanabilen, empati kurabilen karşı tarafa güven veren sözlerine sadık insanlardır sorumluluk sahibi insanlar.

Atalarımız laf olsun diye boşuna konuşmamışlar hiç,"Ağaç yaş iken eğilir" diye. Evlatlarımıza ne kadar erken yaşta sorumluluk vermeye başlarsak ilerleyen zaman diliminde hem göz bebeğimiz evlatlarımız hem biz daha huzurlu oluruz.

Yarın bir gün evlenip bir yuva kurduklarında karşılaştıkları sorunların, aksiliklerin üstesinden daha hızlı, daha doğru bir biçimde üstesinden gelirler.

Sorumlulukları, sorumluları sıralamaya başlarsak say say bitiremeyiz aslında. Doğumdan ölüme kadar; kendimize, ailemize, evlatlarımıza, çevremize, vatanımıza, milletimize, çiçeğe-böceğe, havaya-suya, konu-komşuya, yediden yetmişe her kesime, her şeye karşı sorumluyuz aslında.

Sorumluluklarımızın bilincinde olalım, SORUNLU gibi değil SORUMLU gibi olalım.

Bu yazı toplam 913 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Elvan Göçer Arşivi
SON YAZILAR