Sosyete'nin Villaları Yanıyordu

Sosyete'nin Villaları Yanıyordu
Muğla'nın Bodrum İlçesi’nin gözde tatil yerlerinden Göltürkbükü Beldesi’nde makilik alanda çıkan yangın, villaların bahçelerine kadar yaklaştı,...

Muğla'nın Bodrum İlçesi’nin gözde tatil yerlerinden Göltürkbükü Beldesi’nde makilik alanda çıkan yangın, villaların bahçelerine kadar yaklaştı, tatilciler büyük korku yaşadı.

Güçlükle kontrol altına alınan yangında yaklaşık 12 hektarlık alan zarar gördü.

Sosyetenin gözde tatil mekanlarından Göltürkbükü Beldesi’nde bugün akşam saatlerinde, itfaiye ekiplerinin bulunduğu alanın yanındaki otluk alanda başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın villa ve tatil sitelerini tehdit etti. Makilik alandan bazı evlerin bahçelerine ve sitelerin duvarlarını aşarak site içlerine kadar giren alevler nedeniyle tatilciler büyük korku yaşadı. Bodrum, Göltürkbükü, Yalıkavak ve Gündoğan belediyelerine ait 10 itfaiye aracı ile bir helikopter, 4 arazöz ve 40 orman işçisinin müdahale ettiği yangın sırasında zabıta ve jandarma ekipleri güvenlik önlemi için Bodrum-Göltürkbükü yolunu trafiğe kapattı.

Yaklaşık 2 saat süren yangın sırasında Güllük Körfezi ve Göltürkbükü koyu dumanlarla kaplandı. Beldenin üzerine uzun süre kül yağdı, bazı yat sahiplerinin yatlarını koydan uzaklaştırdıkları görüldü, tatilciler ise sokağa çıkıp alevleri korkulu gözlerle izledi. Güçlükle kontrol altına alınan yangına işçilerle müdahale eden turizmci Hasan Aslan, "Yangın yol kenarından başladı ve hızla büyüdü. Alevler kısa sürede dağın eteğini kapladı, hemen işçileri ve vatandaşları toplayarak elimize ne geçtiyse müdahale ettik" dedi.

Yangında yaklaşık 12 hektarlık makilik alan zarar gördü, jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Bu haber toplam 461 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.