"Söz veriyorum" projesi hayata geçti

"Söz veriyorum" projesi hayata geçti
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı ile FAO İşbirliğinde hayata geçirilen 'Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık'...
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı ile FAO İşbirliğinde hayata geçirilen 'Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık' Projesi için başlatmış olduğu 'Söz Veriyorum' kampanyası kapsamında Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce Sınırsızlık Meydanında stant kuruldu. Stantta gıda israfının önemine değinilerek, vatandaşa gıda israfının boyutları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
“Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” Projesi için başlatılan “Söz Veriyorum” kampanyası kapsamında Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce Sınırsızlık Meydanında stant kuruldu.
İl Müdür Yardımcısı Enver Aydın, Gıda ve Yem Şube Müdürü Yıldırım Yurdusev, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Levent Uyan ile İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personellerinin hazır bulunduğu stantta vatandaşlara, “Söz Veriyorum” kampanyası, kampanya detayları ve kampanyaya nasıl katılacakları anlatıldı. Ayrıca gıda israfının önemine değinilerek, gıda israfının boyutları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Amaçlarının gıda kayıpları konusunda vatandaşları bilinçlendirerek farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen İl Müdür Yardımcısı Enver Aydın, “Bakanlık olarak amacımız gıda kayıpları konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve bu konuda bir farkındalık oluşturabilmektir. Bu sayede pandemi döneminde önemi bir kez daha artan gıdanın, korunmasını ve israfının önlenmesini hedefliyoruz ve bu doğrultuda çalışmalarımıza ve eğitimlerimize devam ediyoruz. Söz veriyorum kampanyasıyla da vatandaşlarımızı gıdanın korunması eylemine ortak etmek istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 561 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.