Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencileri ve Öğretmenlerinden Sportif Farkındalık

Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencileri ve Öğretmenlerinden Sportif Farkındalık
SİNEM KARAKAYA- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencileri ve Öğretim...

SİNEM KARAKAYA- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencileri ve Öğretim Görevlisi Ayşegül Şişman ile Dr. Öğretim Üyesi Halil Evren Şentürk öncülüğünde Muğla Menteşe Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlk ve Ortaokuluna sportif malzeme yardımı yapıldı.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi adı altında Danışman hocalar ve gönüllü öğrenciler, her dönem farklı kurumlarda yardım etkinlikleri düzenliyorlar. Bu kapsamda Öğretim Görevlisi Ayşegül Şişman kendi Fakültelerinde, öğrencileriyle birlikte organize ettikleri gıda kermesinden elde edilen gelir ile Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlk ve Ortaokuluna öğrencilerine Beden Eğitimi dersinde kullanmaları için spor malzemeleri temin ettiler.

Okulda öğrencileri beden eğitimi dersinde ziyaret eden Ayşegül Şişman ve öğrencileri, malzemeleri birlikte açarak çocuklarla birlikte derse katıldı.

Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencileri ve Öğretmenlerinden Sportif Farkındalık

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi adı altında gönüllü öğrencilerle birlikte her dönem farklı etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Gör. Ayşegül Şişman; “ Topluma Hizmet Uygulamaları dersi adı altında gönüllü olarak öğrencilerimizle birlikte her dönem farklı kurumlarda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Geçen sene huzur evinde bir ders dönemi sürecince Fiziksel Aktivitelere katılım sağlamaları aşamasında destek olduk. Aramızda gönül bağı oluştu hala da ziyaretlerine gidiyoruz. Bu dönem ise Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Sinem hoca bize ulaştı ve ders malzemelerine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Bizde geleceğin Beden Eğitimi öğretmeni olacak öğrencilerimle katkımız olsun istedik. Öğrencilerimizle birlikte gelip nelere ihtiyaçlara var önce bunları öğrendik sonra annemle ben gıda kermesi düzenledik, Halil Evren hocamızın öğrencileri ve benim öğrencilerim de bu ürünleri sattılar. O kermesin geliriyle de listedeki ihtiyaçları sağladık. Yapılan bilimsel çalışmalar spor yapan İlköğretim çağı öğrencilerinin, yapmayanlara oranla zihinsel aktivitelerinin daha yüksek olduğunu destekliyor, bu yüzden yalnızca Beden Eğitimi dersinde değil teneffüslerde de spor yapmalarına katkı da bulunmak adına farklı branşlarda hediyelerimiz oldu.  Çocukların paketleri açarken yaşadığı mutluluğu görmek her şeye bedel. Bizlere bu şansı verdikleri için öğrencilerimiz ve kendi adıma Çağdaş beye ve Sinem hanıma çok teşekkür ederim. Bundan sonra da irtibatımız devam edecek güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yardımlardan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlk ve Orta Okul Müdürü Çağdaş Çeliköz; “ Yardımlardan dolayı çok mutlu olduk. Hala eğitim öğretimi ve bu ülkenin geleceğini düşünen öğretmen adayları ve akademisyenlerimiz olduğu için çok şanslıyız. Bizi seçtikleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bulunduğumuz bölge sosyo-kültür ve ekonomik olarak dezavantajlı bir bölge. İmkânlarımız halinde birçok şeyi öğrencilerimize sunmaya çalışıyoruz ama tabi ki zorlandığımız yerler oluyor. Bu konu da daha hassas davranan sosyal sorumluluk projeleri başlatan, karşılık beklemeden bizi seçtikleri için öğrencilere ve akademisyen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu İlk ve Orta Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Sinem Hep; “ Sporun gelişmesi adına Beden Eğitimi dersine yapılan bu tür yardımları çok anlamlı ve önemli buluyorum. Çocuklar bu tür malzemelerle derslerde daha verimli çalışabilecekler. Tabi ki biz elimizden geldiği kadar malzemeleri temin ediyoruz ama eksiklerimizi tamamladıkları için öğrencilere ve hocalarımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2029 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.