“Spor kulüplerinin en büyük sıkıntısı para”

“Spor kulüplerinin en büyük sıkıntısı para”
Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü Başkanı Serkan Şen, sporda alt yapının önemini vurgulayarak, spor kulüplerinin yaşadığı maddi zorlukları gündeme getirdi. Serkan Şen, “Spor kulüplerinin en büyük sıkıntısı para”Sinem...

Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü Başkanı Serkan Şen, sporda alt yapının önemini vurgulayarak, spor kulüplerinin yaşadığı maddi zorlukları gündeme getirdi. Serkan Şen, “Spor kulüplerinin en büyük sıkıntısı para”

Sinem Korkmaz

Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda takım antrenörü Serkan Şen, spor kulüplerinin yaşadığı maddi zorluklara dikkat çekti. Sporda alt yapının önemini vurgulayan Serkan Şen, “Taşıma suyla değirmen dönmez” dedi.

Spor kulüplerinin yaşadığı zorluklara değinen Serkan Şen, “5 yıldır Olimpik bir takım sporunda çoğunluğu Muğlalı ve  kendi yetiştirdiğimiz sporcularla Süper Lig’de zirve mücadelesi veriyoruz. Onlarca Muğlalı sporcuyu milli takıma kazandırdık.  Muğla ve Menteşe’ye sayısız Türkiye Şampiyonluğu kazandırdık. Herkes bu başarıya nasıl ulaştığımızı soruyor.

Bu konuda tabi ki yılların birikimi de var fakat en önemli unsur sporcularımızı kendimiz yetiştiriyoruz ve sporcularımızla yakından ilgileniyoruz. Sporcumuzun okulunu, dershanesini her anlamda eğitimini takip ediyoruz. Antrenman saatlerini sporcularımızın müsait saatlerine göre tek tek planlıyoruz. Sağ olsun sporcu Velilerimizde bu konuda bizi yardımcı olup bizi destekliyor. Takımımızda birçok milli sporcumuz var. Sporcularımız çoğunlukla onlarla da çalışıyorlar. Milli takım ekibimize ben maya diyorum. Nasıl süte maya koyduk mu yoğurt oluyorsa bizde de çalışan sporcu muhakkak başarıya ulaşıyor. Tabi ki yetenek taramalarımızı da branşlarımıza uygun yapıyoruz. Sporcularımızı kol, bacak boyu uzun, çevik hareketli olanlardan seçiyoruz. Bu işi gönülden isteyen, spora yatkınlığı ve bu yolda hedefi olan arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Sıkıntılarımız var mı, tabi ki var. Son dönemlerde bir Muğlalılık furyası aldı başını gidiyor. Bu konuda benim görüşüm şudur ki, Muğlalılık, Muğlalı yerli sporcuları yetiştirerek, A Milli takıma kazandırarak, Buralardan başarı öyküleri çıkararak olur. Her zaman söylerim bu başarılar elbette var, yapıyoruz fakat taşıma su ile değirmen dönmez. Mümkün değil. Muğla’daki tüm spor kulüplerinin en büyük sıkıntısı para. Bu para bittiği zaman, yeteri kadar destek gelmediği zaman bu başarıda bitecek. Altyapı yoksa, sporda başarı hayaldir. Biz tüm Türkiye’de, dünyada Muğla’yı temsil ederek şehrimize başarı getiriyoruz fakat destek göremiyoruz. Ricam şudur ki, başarılı takımlardan desteklerini kimse esirgemesin. Spor kulüplerinin desteğe ihtiyacı var” dedi.

Bu haber toplam 587 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.