Stratonikeia Antik Kenti Drama Atölyesi Oldu

Stratonikeia Antik Kenti Drama Atölyesi Oldu
Muğla’nın Yatağan İlçesi Eskihisar Mahallesi’nde bulunan ve Roma Dönemi’nden Cumhuriyet Dönemi’ne kadarki tarihsel sürecin araştırılması için arkeolojik kazı çalışmalarının yürütüldüğü Stratonikeia Antik Kenti,...

Muğla’nın Yatağan İlçesi Eskihisar Mahallesi’nde bulunan ve Roma Dönemi’nden Cumhuriyet Dönemi’ne kadarki tarihsel sürecin araştırılması için arkeolojik kazı çalışmalarının yürütüldüğü Stratonikeia Antik Kenti, yaratıcı drama atölyesi oldu. Doç. Dr. Necdet Aykaç ve öğrencileri, Stratonikeia şehrinin tarihini, kazı alanında yaratıcı drama çalışması yaparken adeta yaşayarak öğrendiler.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Çağdaş Drama Derneği Muğla Temsilciliği ortaklığında yürütülen ve Doç. Dr. Necdet Aykaç’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Yaratıcı Drama Eğitmenliği/Liderliği eğitimi alan öğrenciler, Stratonikeia Antik Kenti’nde yaratıcı drama çalışması yaptılar. Doç. Dr. Necdet Aykaç’ın liderliğinde Stratonikeia’yı gezen ve aynı zamanda yaratıcı drama çalışmalarıyla kentin tarihini adeta yaşayarak öğrenen öğrenciler, kazı çalışmalarını da yerinde görme fırsatı yakaladılar. Stratonikeia Antik Kenti’nde yaptıkları yaratıcı drama çalışması hakkında bilgi veren Doç. Dr. Necdet Aykaç, “Yaratıcı drama grup halinde yapılan bir çalışmadır. Bir grubu oluşturan üyelerin yaşama deneyimlerinden yola çıkarak, bir amacın, düşüncenin, bir konunun, rol oynama, doğaçlama gibi tekniklerden yararlanarak canlandırılmasıdır. Konulu drama atölyeleri olduğu gibi, tarihsel bir gerçeğin bizzat bulunduğu yerde de drama çalışması yapılabilir. Bu nedenle biz Stratonikeia Antik Kenti’nin tarihini yerinde öğrenebilmek için  burada yaratıcı drama çalışması yaptık. Daha önce de Muğla Müzesi’nde yapmıştık. Konuyu bizzat gidip yerinde işlemek ve çalışmalarımızı yerinde yapmak öğrencilerimiz açısından daha verimli oluyor” şeklinde konuştu.

Stratonikeia Antik Kenti’nde yaratıcı drama çalışması yapan öğrenciler ise, kenti drama çalışması yaparak tanımanın oldukça bilgilendirici ve klasik öğrenme metotlarına göre daha verimli olduğunu dile getirdiler.

Sevil OLUÇ

Bu haber toplam 1191 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum