Su kesintisine tepkiler çığ gibi

Su kesintisine tepkiler çığ gibi
Muğla’nın Menteşe ilçesinde uzun süredir yaşanan su kesintileri işletmelerin ve vatandaşların tepkilerine yol açtı.  Coronavirüs vakalarının yeniden...

Muğla’nın Menteşe ilçesinde uzun süredir yaşanan su kesintileri işletmelerin ve vatandaşların tepkilerine yol açtı.  Coronavirüs vakalarının yeniden artış göstermesiyle uzmanların ‘hijyen’ çağrısına ve sıcak havaya rağmen kesilen sular, vatandaşı ve birçok işletme sahibini isyan ettirdi. Gün içinde haber verilmeden kesilen sulara tepki gösteren işletme sahipleri, “MUSKİ ne yapmaya çalışıyor?” dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Menteşe ilçesinde uzun süredir ve gün aşırı farklı sebeplerden su kesintisi yaşanıyor. Duruma isyan eden vatandaşlar ve işletme sahipleri, “Her gün başka bir sorun ile su kesiyorlar. Durum böyle olunca işlerimiz aksıyor” diyerek tepki gösterdi.

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ)’den her gün arıza nedeniyle su kesintisi yaşanacağına dair mesaj aldığını belirten vatandaşlar, arızaların ne zaman biteceğini merak ediyor. Sıcak havaların yanı sıra panemi döneminde bu kesintiler dolayısıyla zorlandıklarını belirten vatandaşlar, yakın zamanda bu soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

Yaşanan su kesintilerinin artık can sıkıcı boyuta geldiğini söyleyen bir işletme sahibi, “Artık gün aşırı yaşanan bu kesintileri canımızdan bezdirdi. Havalar bu kadar sıcakken ve pandemi varken nasıl bu kadar rahat bir şekilde suyu kesebiliyorlar anlamıyorum. Bu dönemde gerçekten zorlanıyoruz. İşlerimiz yarım kalıyor. Ev hanımları işlerini yapamıyor. Hadi onu geçtim işletme sahipleri mağdur oluyor. Ne tuvalete girebiliyoruz, ne de bulaşık yıkayabiliyoruz. En önemlisi ellerimizi bile yıkayamıyoruz. MUSKİ ne yapmaya çalışıyor. MUSKİ’yi arıyoruz bilgi almak için operatörler dövecek gibi konuşuyor. Geçen haftalarda gece saatlerinde kesiyorlardı suyu, şimdi ise gündüz mesai saatlerinde kesmeye başladılar. Gerçekten canımızdan bezdik. Ne yol çalışmaları bitiyor ne de su arızaları bitiyor. Hep bir arıza var. Bir türlü bitemedi o arızalar. Kesinti diye mesaj atıyorlar. Atmasınlar. Zaten mesajdan 1 saat önce kesiliyor sular. Yetkililerin biran önce yaşanan bu sıkıntıya çözüm bulmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1131 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.