Suikast davasında mahkeme ara kararını verdi

Suikast davasında mahkeme ara kararını verdi
Muğla’nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı’na suikast girişimi davasında ara karar çıktı. Mahkeme başkanı tutuklu sanıkların tamamını tutukluğunun...

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı’na suikast girişimi davasında ara karar çıktı. Mahkeme başkanı tutuklu sanıkların tamamını tutukluğunun devamına karar verdi. Mahkeme suikast davasında Başbakanlık ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın davaya müdahil olma taleplerini de kabul etti. Mahkeme tarihi 13 Temmuz tarihine ertelendi. Sanıklar'dan 6 kişi 1'er kez ağırlaştırılmış müebbet diğer sanıklar ise 6'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyor.

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimi davasında mahkeme heyeti ara karar verdi. Ara karar sanıkların yüzlerine okundu.  44’ü tutuklu, 46 sanığın yargılandığı Cumhurbaşkanına suikast davasında sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. 40 maddeden oluşan ara kararda suikast davasına müdahil olma talebinde bulunan Başbakanlık ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın davaya müdahil olma talepleri kabul edildi.

Mahkeme Başkanı sanıklar Fetullah Gülen, Burkay Karatepe ve Özcan Karacan haklarındaki yakalama emirlerinin devamına, infazlarının beklenmesine, sanıklar Burkay Karatepe ve Özcan Karacan haklarındaki kırmızı bülten sonuçlarının beklenmesine, sanık Fetullah Gülen’in iadesi için Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne gönderilen yazının cevabının beklenmesine karar verdi.

Mahkeme Başkanı, mağdur sanıkların üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, olay tutanakları, otopsi raporları, kriminal raporlar, yakalama ve el koyma tutanakları, görüntü kayıtları, radar kayıtları ve tüm soruşturma dosyası kapsamı ile sanık savunmaları kapsamından kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin mevcut oluşu, tanıkların henüz dinlenmemiş ve delillerin tamamen toplanmamış olması, bu kapsamda tanıklar üzerinde baskı kurulması ve delillerin karartılma ihtimalinin mevcut oluşu, sanıklara atılı suçlara ilgili yasa maddelerinde ön görülen ceza miktarlarına göre sanıkların kaçma şüphesi altında bulunmaları ve bu itibarla adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacak oluşu ve tutuklamanın ölçülü bir tedbir olması göz önünde bulundurularak CMK 108 maddesi uyarınca tüm sanıkların ve sanık müdafilerinin tahliye taleplerinin ayrı ayrı reddi ile adı geçen tüm sanıkların ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına, tutukluluk hallerinin devamına ilişkin karara Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesine 7 gün içinde itiraz hakkı bulunduğunun sanıklara bildirilmesine karar verdi.

Mahkeme 13 Temmuz 2017 tarihine ertelendi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 925 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.