Suikast timi için yolun sonu

Suikast timi için yolun sonu
Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde 20 Şubat 2017 tarihinde başlayan suikast davası 4 Ekim Çarşamba günü sona eriyor. 224 gün süren davada darbeci...

Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde 20 Şubat 2017 tarihinde başlayan suikast davası 4 Ekim Çarşamba günü sona eriyor. 224 gün süren davada darbeci askerler 17 ayrı suçtan 6’şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanıyor.

Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 2'si firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması 4 Ekim Çarşamba günü Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının çok amaçlı toplantı salonunda yapılacak. Karar duruşmasının görüleceği gün duruşma salonu ve etrafında geniş güvenlik önlemleri alınacak.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu iddianamede, sanıkların, "Cumhurbaşkanına suikast", "anayasayı ihlal", "yasama organına karşı suç", "hükümete karşı suç", "silahlı terör örgütü yöneticisi olma", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama", "zincirleme şekilde silahla tehdit", "Cumhurbaşkanına hakaret", "zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret", "kamu malına zarar verme", "mala zarar verme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali" ve "nitelikli yağma" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

Dava sürecinde neler yaşandı

Suikast davası Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkeme salonun dar olması sebebiyle 20 Şubat 2017 tarihinde Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının çok amaçlı toplantı salonunda görülmeye başlandı. Dava süresince duruşma salonunda 100 jandarma, salon dışında 100 çevik kuvvet ve özel harekat polisleri görev yaptı.

Suikast davasını takip eden ve darbeci askerleri protesto etmek için gelen vatandaşlar dar ağacı kurdu. Zanlıların tek tip kıyafet giymesini ve idam edilmesini istediler.

24 Şubat 2017 tarihinde 15 Temmuz gecesi Marmaris’te otel baskını sırasında şehit olan Koruma polisi Mehmet Çetin’i vuran kurşunun suikast timini kuran eski binbaşı Şükrü Seymen’in silahından çıktığı DNA incelemesi sonucu ortaya çıktı. Şükrü Seymen mahkeme ifadesinde, “Evet ben darbeciyim. İdam da olsa cezası vicdanım acımaz” dedi.

Çiğli İmamı olarak bilinen Paşa lakaplı Zekeriya Kuzu  duruşma savcısı Ali Cenk Düzgün için “Eskiden bakkal dükkanlarında "peşin satan", "veresiye satan" esnafları gösteren bir resim vardı. Sayın savcı peşin satan esnaf gibi oturuyor. Yazacağını yazmış, biz kendimizi temize çıkartmaya çalışıyoruz” dedi. Bunun üzerine Savcı Ali cenk Düzgün “Bu ülkenin şerefli güvenlik güçleri seni görevinin başında değil, bir menfezde korkakça saklanırken yakaladılar" diye cevap verdi.

MAK timinde görevli eski Astsubay Gökhan Güçlü 13 Temmuz 2017 günü Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen suikast davasında duruşma salonuna üzerinde ‘HERO’ kahraman yazılı tişörtle geldi. Gökhan Güçlü ve kendisine tişörtü gönderen kardeşi Fatma Güçlü hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 1-5 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişiminde bulunan timin başındaki isim eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş  12 Eylül 2017 tarihinde “Görünmeyen kralın emriyle ben darbe yaptım. Bana emri veren adamın makamına güvendim. Pensilvanya’daki erkek gibi gelsin adam gibi kendisini savunsun” dedi.

Suikast timinde bulunan darbeci askerler mahkeme sürecini uzatmak ve sulandırmak için elinden geleni yaptı. Yakalandığında üzerinde FETÖ duası çıkan eski Yüzbaşı Haldun Gülez duruşmaya girmemek için cezaevi aracından inmedi. Jandarma ekipleri Gülmez’i duruşma salonuna kucaklayarak götürmek zorunda kaldı.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 884 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.