Suikast Timi Muğla’da Yargılanacak

Suikast Timi Muğla’da Yargılanacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 15 Temmuz darbe girişiminde suikast düzenlemeye çalışan 36 darbeci asker Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 15 Temmuz darbe girişiminde suikast düzenlemeye çalışan 36 darbeci asker Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı aralarında Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Binbaşı Şükrü Seymen ve Çiğli İmamı olarak bilinen Astsubay Zekeriya Kuzu ve 33 darbeci askerle ilgili iddianameyi hazırlamaya başladı.

Suikast Timi Seçme FETÖ’cülerden

(FETÖ/PDY) Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması 15 Temmuz akşamı darbe girişiminde bulunmuştu. Örgüt’ün TSK içerisinde uzantıları 37 kişiden oluşan seçme suikast timi Marmaris’te tatilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürmek üzere Çiğli 2’inci Ana Jet Üssünden 3 helikopterle Marmaris’e göndermişti. Suikast timinin başında Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Binbaşı Şükrü Seymen ve Çiğli İmamı olarak bilinen Astsubay Zekeriye Kuzu ve 34 darbeci asker bulunuyordu. Erdoğan’ın kaldığı otele saldırıda bunan darbeci hainler 2 polis memurunu şehit etmişlerdi. Günlerce ormanlık alan içerisinde saklanan darbeci askerlerden 36 tanesi yakalanarak Muğla’da çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İddianame Hazırlanıyor

15 Temmuz akşamı darbe girişiminde bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenlemeye hazırlanan Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Binbaşı Şükrü Seymen ve Çiğli İmamı olarak bilinen Astsubay Zekeriya Kuzu ve 33 darbeci askerle ilgili iddianameyi hazırlamaya başladı.  Muğla Cumhuriyet başsavcılığı tarafından hazırlanmaya başlayan iddianamenin 2 ay sonra tamamlanacağı öğrenildi. Suikast timinde bulunan 36 hain asker darbe girişiminden dolayı Ankara 4’ünce Ağır ceza Mahkemesinde diğer darbeci askerlerle birlikte yargılanacak. Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Binbaşı Şükrü Seymen ve Çiğli İmamı olarak bilinen Astsubay Zekeriya Kuzu ve 33 darbeci asker ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekilere suikast girişiminden Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 1336 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.