Suikast timi yola çıkmadan önce Yazıcı Çiğlideymiş

Suikast timi yola çıkmadan önce Yazıcı Çiğlideymiş
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski yaveri Ali Yazıcı’nın Suikast timi havalanmadan önce İzmir’di Çiğli 2’inci Ana jet Üssünde olduğu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski yaveri Ali Yazıcı’nın Suikast timi havalanmadan önce İzmir’di Çiğli 2’inci Ana jet Üssünde olduğu ortaya çıktı. Yazacı’nın Ankara’dan  arabayla yola çıktığı Yarbay Emin Güven “ Cemaatle görüşüyordum. Ama terörist değilim” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı yeri suikast timine bildirdiği gerekçesiyle tutuklu bulunan eski yaver Ali Yazıcı’nın Ankara’da arabasına aldığı tanımadığım dediği Yarbay Emin Güven Ankara Sincan Ceza Evinden SEGBİS sistemiyle bağlanarak tanık olarak ifade verdi.

Yarbay Emin Güven “  14 Temmuz tarihinde Kurmay Albay Fırat Alakuş arayarak, bir ağabeyimizi MİT kaçırıp esir aldı. Kurtarma operasyonu yapacağız” dedi. Bende o arada kaçırılan kişinin cemaat ağabeylerinden birisi olduğunu değerlendirdim. Ben özel kuvvetlerde yarbaydım. 15  Temmuz günü Kurmay Albay Fırat Alakuş beni arayarak muhafız alayına gelmemi söyledi.  Sabah saatlerinde muhafız alayına gittim. Lojmanların olduğu yerde bir kamelyanın altında oturuyorlardı. Fırat Alakuş ve Ali Yazıcı’nın bulunduğu yaklaşık 15 kişi vardı.  Kamelyada bulunan masanın üzerinde Marmaris yazılı uydu fotoğrafları vardı. Fotoğraflarda bazı yerler işaretlenmişti. Daha sonra Fırat Alakuş bana ‘ Ali Yazıcı Antalya’ya gidiyor. Onunla git’ dedi.  Bende Bodrum’a ailemin yanına gidecektim. Bodrum’a en yakın yerde inerim diye düşündüm. Muhafız alayından ayrılırken arabayı ben kullanıyordum. Ali Yazıcı benim yanımda oturuyordu. Sürekli telefon ile konuşuyor mesajlaşıyordu.  Afyon’a kadar geldik. Orada yemek yedik. Sonra Ali Yazıcı’ya bir telefon geldi. Ardından bana dönerek Muğla’ya gidiyoruz. Cumhurbaşkanına liste vereceğim dedi.  Akşam saatlerinde Muğla’dayken Yazıcı’ya bir telefon daha geldi. Yazıcı telefonda darbemi oldu dedi. Telefonu kapattı. Ardından birkaç yeri daha aradı. Sonra bana darbe olmamış genel kurmayın geniş bir tatbikatıymış.  Bizim İzmir  Çiğli’ye gitmemiz gerekli.  Ben Çiğli’de ne işimiz var diye sordum. Oda bana soru sorma arabayı hemen sür dedi. Çok konktum. Aarabadan inecektim. Ama fırsat bulup inemedim.  Çiğli’ye gittiğimizde bizi nizamiyeden içeri sokmadılar. Sonra bizi içeriye alıp komutanın odasına götürdüler” dedi.

Bildiriyi beraber izledik

Yarbay Emin Güven “ Çiğli’de komutanın odasında TRT’den okunan bildiriyi birlikte izledik.  Ali Yazıcı komutanın odasında yaklaşık 2 saat kaldı.  Sonra bize lojmanda yer gösterdiler. Ben lojmandaki odama gidip yattım. Ali Yazı ne yaptı bilmiyorum. Sabahleyin saat 09.00 sıralarında Çiğli’den ayrıldık. Ben daha sonra arabadan inip otobüsle Bodrum’a ailemin yanına gittim” dedi.

Bu arada Mahkeme Başkanı tanığa “ Ali Yazacı senin arabasına zorla bindiği. Arabayı kendisinin kullandığını,  kendisinin telefonunu alıp karıştırdığını, Çiğli’ye gidelim diye senin söylediğini ifadesinde söyledi” dedi. Bunun üzerine Emin Güven ‘ Ali Yazıcı yalan söylüyor’ dedi. (Mustafa İnci)

Bu haber toplam 827 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.