Suikastçıların yağma davası yarına ertelendi

Suikastçıların yağma davası yarına ertelendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik 15 Temmuz darbe girişiminde suikast girişimine katılan 37 hükümlü ‘nitelikli yağma’ suçundan bugün...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik 15 Temmuz darbe girişiminde suikast girişimine katılan 37 hükümlü ‘nitelikli yağma’ suçundan bugün 3. kez hakim karşısına çıktı. Sanıklardan 2’si Muğla Cezaevi'nden, diğer sanıklar ise cezaevlerinin bulunduğu İstanbul başta olmak üzere 18 farklı ilden SEGBİS aracılığıyla duruşmada hazır bulundu. Mahkeme, bazı sanıkların bir önceki duruşmada savunma için ek süre talebinde bulunmasını, yargılamaya herhangi bir katkı sağlamayacağı gerekçesiyle reddetti. Duruşma tanıkların dinlenmesine devam etmek için yarına ertelendi.
Neval Çolak Arslan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen suikast timindeki 1'i firari 37 hükümlü, 'nitelikli yağma' suçundan bugün Muğla Adliyesi’nde 3. kez hakim karşısına çıktı.
Suikastten ağırlaştırılmış müebbet alan şüphelilerden İsmail Yiğit, Mehmet Öztürk, Ergün Şahin, Enes Yılmaz, Ekrem Benli, Erkan Çıkart, Ömer Faruk Göçmen ve Murat Dağlı iddianame ekinde gönderilen 500 GB'lık dosya eklerinin inceleyemediklerini bu nedenle savunma için ek süre istediklerini iddia ederek duruşmaların pandemi sürücü sonuna kadar ertelenmesini talep etti.
Mahkeme sanıklara yeterli süre verildiğine hükmetti.
Sanıklardan savunma yapmalarını, savunma yapmadıkları takdirde ek süre verilmeyeceği uyarısında bulunan heyet, sanıkların ısrar edince de savunma haklarından vazgeçmiş sayılmalarına karar verdi.
Tanıkların dinlenmesine devam etmek için duruşma yarın saat 9:30'a ertelendi.

Bu haber toplam 503 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.