Suikastçiler Polise Hakaret Davası Açtı!

Suikastçiler Polise Hakaret Davası Açtı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast için Marmaris’te giden darbeci askerlerden Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ekrem Benli, “ ben yakalandıktan sonra bir polis...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast için Marmaris’te giden darbeci askerlerden Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ekrem Benli, “ ben yakalandıktan sonra bir polis memuru bana siz salakmasınız üç gündür sizi arıyoruz. Bana siz salakmısın diyen polisten şikayetçiyim, davacıyım” dedi. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimi için Marmaris’e giden darbeci askerlerin yargılanmasına Muğla 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor. Suikast timinde yer alan Hava Kurtarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ekrem Benli, kendisine siz salakmısın diyen polis memurundan şikayetçi ve davacı olduğu olduğunu söyledi.

Operasyona Seve Seve Katıldım

Ekrem Benli Mahkemeye verdiği ifadesinde “ Aleyhime olan tüm suçlamaları reddediyorum. Kimseye emir verme rütbesinde değilim. Cuma günü iş bittiktene sonra evde dinlenirken arkadaşlarımdan birini aradılar. Göreve çağırdılar ve geldik. Taner Binbaşı operasyon olduğun söyledi. Katılıp katılmamak istediğimiz sordu. Terör operasoynu oylduğu için büyük şevkle katıldım.Gökhan general geldi ve o da malzeme kuşandı. Sıkıyönetim ilan edilidğini ve TSK’nın yönetime el koyduunu söyledi” dedi.

Helikopterde Beraberdik

Ekrem Benli “ Gökhan general ile aynı helikoptere bindik.Marmaris’e indikten 25 dakika sonra silah sesleri geldi. Hiç kimseyi görmedim, yakında değildim. Dönerken karşı tarafından seri moda ateş açıldı.Biz araçların arkasına sığındık. Bizim arkadaşlar havaya ateş açtı. Zaptlara ateş açtım diye geçmiş, ben ateş etmedim. Teslim olup yakalanıncaya kadar Cumhurbaşkanına yönelik bir suikasttan haberim yoktu. Geri gönderken sahilde bir eve girdik. Helikoptere ateş ettiler ama biz ateş açmadık.  Biz zaman zaman baskı ateşi açtık” dedi.

Üçerli Gruplara Ayrıldık

Benli, “ Olay yerinden ayrıldık. Daha sonra tepede bir eve girdik. Şükrü Binbaşı üçerli gruphlara ayrılmamızı söyledi. Bu arada birlikte oludğumuz Serkan Elçi’yi yemek almaya gönderdik. Sığındığımız binanın sahibi bizi görünce binayı terk etmemizi aksi takdirde polis ve jandarmaya haber verecğini söyledi. Biz de ihbar etmesini istedik. Jandarmalar geldi teslim olduk” dedi.

Polis Bize Salak Mısınız Dedi

Ekrem Benli “Ben olayın hemen ikinci günü teslim oldum. Ancak gözalatındayken bizi sorgulayan polislerden biri “üç gündür beri sizi bekliyoruz. Siz salakmasınız’ dedi. Bize salakmısınız diyen polisten şikayetçiyim ve davacıyım” dedi. Mustafa İnci

Bu haber toplam 1048 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.