ŞÜKRÜ AYYILDIZ’DAN 1 TEMMUZ AÇIKLAMASI

ŞÜKRÜ AYYILDIZ’DAN 1 TEMMUZ AÇIKLAMASI
Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı, 1 Temmuz’dan itibaren başlayacak olan tüm işyerlerinin açılması ile ilgili yazılı basın açıklaması yayımladı. Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı...

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı, 1 Temmuz’dan itibaren başlayacak olan tüm işyerlerinin açılması ile ilgili yazılı basın açıklaması yayımladı. Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, “Tamamen kapalı olan esnaflarımızın yüzleri gülmeye başlamıştır” dedi.

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının sona ereceği 1 Temmuz saat 05.00’te başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı. Yayımlanan genelgede, “1 Temmuz Perşembe günü saat 05.00'ten itibaren ise hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın sokağa çıkmayla buna bağlı olarak uygulanan şehirlerarası seyahat kısıtlamaları sona erecek ve belirtilen tarihten itibaren sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlaması uygulanmayacaktır. Tüm iş kolları ve faaliyet alanlarında, salgınla mücadelenin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra 'Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde kendi iş kolu/faaliyet alanı için belirlenmiş tüm tedbir ve esaslara uyulması kaydıyla, halihazırda faaliyetlerine ara verilmiş durumda olan tüm iş yerleri, 1 Temmuz Perşembe gününden itibaren tekrar faaliyet gösterebileceklerdir” denildi.

“ESNAFLARIMIZIN YÜZLERİ GÜLMEYE BAŞLAMIŞTIR”

Muğla ESOB Başkanı Ayyıldız, “1 Temmuz 2021’den itibaren Türkiye genelinde özellikle sahil kenarlarında ve Muğla’mızda normalleşmeye dönmenin huzurunu ve sevincini esnaf ve sanatkar olarak, araç sahibi şoför esnafları olarak paylaşmaktayız. Çünkü 1,5 yıldır işyeri kapalı olan kuruş dahi kazanmayan kahveci esnafımız, okul servisi yapan esnaflarımız gibi meslek kollarındaki tamamen kapalı olan esnaflarımızın yüzleri gülmeye başlamıştır” dedi.

“KURALLARINA HARFİYEN UYMAK ZORUNDAYIZ”

Başkan Ayyıldız, tekrar 1,5 yıl önceye dönmemek için hijyen, maske ve mesafe kurallarına harfiyen uymak zorunda olduklarını belirtti. Ayyıldız, “Bu arada tüm halkımızın, esnaf ve sanatkarlarımızın ve yanlarında çalışanlarında dahil araç sahibi şoför esnaflarımızın ve yanlarında çalışanlarda dahil tekrar kapanmamak için, Tekrar 1,5 yıl önceye dönmemek için hijyen, maske ve mesafe kurallarına harfiyen uymak zorundayız. Eğer bu kurallara uymazsak yarın tekrar kapandığımız zaman yandık, bittik, öldük deme hakkına sahip değiliz. Bu vesile ile başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BORÇLARININ SİLİNMESİ ÖZELLİKLE TALEBİMİZDİR”

Bu güne kadar olan Bağ-kur, SSK ve vergi borçlarının 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle bir defaya mahsus olmak üzere tamamının borçlarının silinmesi talebinde bulunan Ayyıldız, “Malumunuz olduğu üzere 1,5 yıllık zaman dilimi içersinde esnaflarımızın Bağ-kur, Vergi, Sigorta prim borçları birikmiş durumdadır. Bu nedenle bu güne kadar olan Bağ-kur, SSK ve vergi borçlarının 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle bir defaya mahsus olmak üzere tamamının borçlarının silinmesi özellikle talebimizdir. Eğer bunlar yapıldığı takdirde devletimizden hiçbir şey istemeyeceğimizi şimdiden beyan ederiz. 1 Temmuz 2021 Mali Yıl İlan edilerek gelirlerimizin normale dönme süreci olarak kabul edilmesini temenni eder, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm çalışanlara kolaylıklar dilerken esnaf ve sanatkarlarımıza, araç sahibi şoför esnaflarımıza bol kazançlar dileklerimle” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 225 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.