Süleyman Girgin’den sert uyarı

Süleyman Girgin’den sert uyarı
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada AKP iktidarını İbn-i Haldun’un sözleriyle uyardı.Meclis Genel Kurulunda ‘Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Torba...

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada AKP iktidarını İbn-i Haldun’un sözleriyle uyardı.

Meclis Genel Kurulunda ‘Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Torba Kanun’un ikinci bölümü üzerine söz alan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin; “Genel Kurulda bütçe görüşmeleri öncesi aceleyle Komisyona getirilen 71 maddelik torba yasa teklifi görüşülürken arkasından 17 maddelik başka bir torba yasa teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonuna usule aykırı olarak alınması bu yasama döneminde garabetin olağan hâle dönüşmesidir.Bir milletvekilinin bakanlıkları veya kamu kurumlarını dolaşarak "Torbacı geldi, torbacı,Torba kanunlar alırım. Var mı torba kanun maddeleri vermek isteyen?" diye sorması ve kamudan topladığı bu maddeleri torbalaştırması mümkün olmadığına göre, bu, alelacele ve yangından mal kaçırır gibi getirilen torba kanunların sarayın mutfağında hazırlandığı ortadadır. Yani Anayasa'ya aykırı olarak, yasama görevi milletvekillerince değil, tamamen yürütme erkince yerine getirilmiştir. Bu durum, Anayasa'nın,hile yoluyla ihlal edilmesi demektir.

Yasama dönemindeki tüm torba kanun tekliflerine bir bütün olarak bakıldığında amacın, ekonomik krizdeki sorunlu alanları çözmek, reform yapmak veya toplum kesimlerinin gerçek taleplerine cevap aramak olmadığı; sadece 31 Marttaki yerel seçimlerin düşünülerek krizin seçmen üzerindeki olumsuz etkilerinin giderilmesi olduğu görülebilir.

31 Marttan sonra ne olacak?

O zaman "biz istediğimizi yaparız" mantığı ortaya çıkmaktadır.” Diye konuştu.

TÜRKİYE’DE DEVLETİN GEÇİM KAYNAĞI VATANDAŞ

Türkiye'de ise devletin geçim kaynağı hâline gelmiştir vatandaşın cebi.

Vergi oranlarına bir bakalım; 1 litre benzinin yüzde 60'ı vergi,kombiyi açtın, doğal gazda üç çeşit vergi; düğmeye bastın, elektrikte dört çeşit vergi; musluğu açtın, beş çeşit vergi; bir paket sigaradaki 20 dal sigaranın 17 dalı vergi. Otomobilden alınan vergiye gelince dünya birinciliği bizde. Bir araba aldığınızda bir araba da devlete alıyorsunuz.

Dolaylı vergilerin oranına baktığımızda, 2000'li yıllarda yüzde 50-54 düzeyindeyken 2018 yılı itibarıyla yüzde 67'ye ulaşmıştır. Oturdun vergi, kalktın vergi. Bu kadar yük yetmemiş gibi şimdi bir de çıkarttınız poşet vergisi. "Vergi" diyorum çünkü üç kuruşluk poşetten alınacak 25 kuruşun 15 kuruşu devlete gidecek; devlet kazanacak, market kazanacak. Kim kaybedecek? Elbette vatandaş kaybedecek.

Ormanlar yakılıp yıkılıp her yer beton ormanlarına çevrilirken göz yuman, HES'le dereleri satıp çevresindeki ekolojiyi yok eden zihniyet poşeti paralı yapıp doğayı koruyacakmış, buna inanan var mı? Doğa talancıları ile poşet satarak doğayı koruyanlar aynı kişiler.” Diye tepkisini dile getirdi.

Bu haber toplam 461 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.