Süre 31 Aralık'ta Doluyor

Süre 31 Aralık'ta Doluyor
MUTSO ile Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğinde ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Yönetmeliği’ bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.Muğla...

MUTSO ile Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğinde ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Yönetmeliği’ bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğinde 11 Aralık Çarşamba günü ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Yönetmeliği’ bilgilendirme toplantısı MUTSO hizmet binasında gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Bilindiği üzere,  13 Şubat 2018 tarihinde yayımlanan 2’nci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkına yönetmelik hükümleri gereği 13 Ağustos 2018 tarihi itibariyle 2’nci el motorlu kara taşıtı ticareti ile iştigal eden ve bu faaliyetlerine hala devam eden gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların 31 Aralık 2019 tarihine kadar yetki belgesi almaları gerekmekte. Yetki belgesi alma koşullarından biri olan mesleki yeterlilik belgesine sahip olunması hükmü gereği, Odamız ve TOBB MEYBEM A.Ş arasında protokol yapılmış ve bu zamana kadar 5 adet motorlu kara taşıtı alım-satım sorumlusu seviye 5 mesleki yeterlilik belgesi sınavı düzenlendi. Yazılı ve uygulamalı olmak üzere 2 aşamalı olarak gerçekleştirilen sınavlar sonucunda 120 aday mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazandı. Uygulamada herhangi bir aksaklık yaşanmaması ve olası mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla, üyelerimizin 31 aralık 2019 tarihine kadar yetki belgesi almak üzere odamız eğitim biriminden gönderilen mesajda sunulmuş olan (

Ercan’ın ardından Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri Eşref Çelik ve Hatice Durmaz tarafından İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Yönetmeliği maddeleri görüşüldü.

Bu haber toplam 474 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.