“Sürü Yönetimi Elemanı Benim” Projesi

“Sürü Yönetimi Elemanı Benim” Projesi
Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Fethiye Şubesininde destekleriyleSeydikemer İlçesinde küçükbaş hayvan sahibi olan tüm yetiştiricilerini Mesleklerini daha iyi yapabilmeleri ve belgelendirebilmeleri...

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu Fethiye Şubesininde destekleriyleSeydikemer İlçesinde küçükbaş hayvan sahibi olan tüm yetiştiricilerini Mesleklerini daha iyi yapabilmeleri ve belgelendirebilmeleri için yoğun bir çalışma başlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” Projesi kapsamında küçükbaş hayvanların sevk ve idaresine yönelik düzenlenen sürü yönetimi elemanı eğitimleri hakkında bilgi veren İlçe Müdürü Engin Maraşlı; “Eğitimlerimizde kursiyerlere, merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı ve zapturapt konuları anlatılmakta.

Eğitime katılan kursiyerlere, İş-kur Fethiye Şubesi tarafından sigorta yapılmakta ve günlük ücret verilmektedir. Bu eğitimlerle İlçemizde önemli bir başlangıca imza atılmıştır. İlimiz çok önemli bir hayvan varlığı potansiyeline sahip olduğunu ve Seydikemerin de küçükbaş hayvan varlığı ve mera açısından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Hayvancılıkta başarılı olabilmek için işletmelerin iyi sevk ve idare edilmesi gerektiğini ifade eden Maraşlı, yıl boyunca bu eğitimlerin devam edeceğini, bu eğitimileri almış kişileri çalıştıran işletmelere de Bakanlığımızca ekstra destek verdiğini bu açıdan da çok önemli olduğunu anlattı.

İŞKUR Fethiye Şubesi de ülkenin ve bölgemizin kalifiye çoban ihtiyacını gidermek amacıyla düzenledikleri eğitimlerle, halk arasında çobanlık denilen mesleği profesyonel, sertifikalı hale getirdiklerini kaydetti.

Eğitimi alan ve meslekleri çobanlık olan kursiyerler ise; “ Çobanlık mesleğine gerekli özen ve farkındalığı yaratma noktasında aldıkları eğitimi çok önemsediklerini, kendilerini bir kimliğe kavuşturduğunu, İnsanlığın gelişim dönemlerinin her aşamasında çobanların ve bakıcıların etkisi olduğunu, dünya tarihini değiştiren göçlerin yeni otlak alanları arayan sürü sahipleri ile başladığını dile getirdiler. Elinde değneği sırtında kepeneği ile dünyayı kıl çadıra sığdıran çobanlar, meraların ve yaylaların yüzyıllardır bekçiliğini yapmaktadırlar. Bizler yaylalarda ve meralarda bir kıl çadır altında şekillenmiş bu dünyada hem üretimin hem de istihdamın vazgeçilmez bir unsuruyuz” dediler.

Bu haber toplam 1567 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.