Elvan Göçer

Elvan Göçer

Suya sabuna dokunalım koronoyak olduk

Suya sabuna dokunalım koronoyak olduk

Çin’de başlayıp hemen hemen tüm dünyaya yayılan virüs nedeniyle her şey anlamını yitirdi neredeyse hayatımızda. doğru bildiklerimiz yanlış, yanlış bildiklerimiz doğru oluverdi birden. Corona geldi selam bitti, Corona geldi özgürlüklerimiz kısıtlandı neredeyse değil mi?

Ertelenmeye başladı yarın için, bir hafta sonrası, bir ay sonrası için yapılan planlar.nişanlar ,düğünler,eğlenceler,toplantılar,seyahatler,eğitimler vs  vs…elimizde olmayan tek şey erteleyemediğimiz ölüm kaldı.oda taktiri ilahi,Rabbim ne derse o olur.cenazelerimiz dahi kimsesiz defnedilmeye başlandı,taziye evleri yalnız kaldı.acılar paylaştıkça azalır,mutluluklar paylaştıkça çoğalır ifadesinin de anlamını yitirdiği günleri yaşıyoruz ne yazık ki.

Normal şartlarda Kabe’nin kapatılmasına kimin gücü yeterdi değil mi? Kabe’de kapandı. İbadetlerin toplu eda edilmesine izin verilmez oldu.bir iki ay içinde nereden nereye gelindi göz açıp kapayıncaya kadar.yıllar sonra torunlarımıza yaşadığımız hikayelerimizi anlatırken çok büyük deprem yaşadık çok sayıda insan öldü,savaşın eşiğinden döndük derken çığ düştü bir çok vatandaş öldü onların acıları geçmeden bir virüs geldi kırdı geçirdi insanları desek torunlar hayatımız boyunca yaşadığımız hadiseler zannedecekler üç aylık yaşantımızı.

Ellerimiz dezenfekte malzemeleri malzemelerini sık kullanmaktan kaplumbağa derisine döndü neredeyse. Kolonyayı neredeyse bir içmediğimiz kaldı. Tedbir bizden tevekkül Allah’tan elbette. Biz gerekli önlemleri alalım, uyarılarımızı yapalım da virüs yine de bulaşırsa Allah’ın takdiri.

Suya sabuna dokunmamak deyimi vardır bilirsiniz, işlerini başkasına gördüren, hiçbir işle uğraşmayan, tembellik yapan anlamlarını taşıyan. Bu zaman tam tersi olmalı. Suya da sabuna da fazlasıyla dokunacağımız bir dönemi yaşıyoruz.suya da sabuna da DO KU NA LIM. Normal temizliğimize verdiğimiz önemin dozunu on katına çıkaralım mümkünse.evlerimizde kalmaya ne olur özen gösterelim.kendimiz için de başkalarının sağlığı içinde önemli uyarılar yapılıyor.birlik beraberliğimize  en çok ihtiyacımız olduğumuz dönemden geçiyoruz.”bir elin nesi var iki elin sesi var” sözünün tamda anlam bulduğu dönemdeyiz.bizim tek başımıza aldığımız tedbirlerle başarı sağlamamız mümkün olmayabilir ama bizimle beraber bir kişiyi daha ikna edersek dalga dalga çoğalacağımızdan bu musibetten kurtulacağımızdan hiç endişemiz olmasın.

Sağlık hepimize lazım, uyulması gereken kurallara toplumun bireyleri olarak hepimiz uyalım. Her işin başının sağlık olduğunu her daim hatırlayalım.

Evlerimizde kalmamızın verdiği huzurun tadına varalım. Ertelediğimiz, okuyamadığımız kitaplar çıksın gün yüzüne.izleyemediğimiz filmlerin listesini hazırlayalım.ailece bir arada kalabilmenin mutluluğunun tadını çıkaralım.her şerde bir hayır aramaz mıyız zaten çoğumuz.aile içi uzun süredir yapılamayan sohbetler edilir bu vesile ile birbirimize zaman ayıramamaktan kaynaklanan sorunlar çözüm bulur belli mi olur.

Mecbur kalmadıkça evimizden çıkmayalım !!!bireysel sorumluluğumuzun olduğu kadar toplumsal sorumluluğumuzun da olduğunu unutmayalım. ^

#EvindeKalTürkiye #EvindeKalMuğla

Evde kalanlara seygiyle…

Bu yazı toplam 978 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Elvan Göçer Arşivi
SON YAZILAR