Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin: “Ölümlerin sorumlusu etkili tedbir almayanlardır”

Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin:  “Ölümlerin sorumlusu etkili tedbir almayanlardır”
***Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin, 14 Aralık’taki kabine toplantısı sonucu açıklanan ve yılbaşında uygulanacak olan 4 günlük sokağa...

***Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin, 14 Aralık’taki kabine toplantısı sonucu açıklanan ve yılbaşında uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağı ile tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokullarının yüz yüze eğitime geçecek olmasını değerlendirdi.

***Dr. Cafer Şahin, “Kararlarda tutarsızlık var. Bir taraftan kısa sürelide olsa kısıtlama veriyorsunuz fakat diğer taraftan yüz yüze eğitimi açıyorsunuz. Hayatını kaybeden vatandaşın sorumlusu etkili tedbir almayanlardır” dedi.

Sinem Korkmaz

14 Aralık Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası yılbaşında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması ile resmi ve özel tüm anaokullarının yüz yüze eğitime geçecek olmasıyla ilgili alınan kararlar, Muğla Tabir Odası tarafından tutarsızlık olarak değerlendirildi.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Muğla Tabip Odası Başkan Dr. Cafer Şahin, “Bu tip tutarsız kararlarla bu hastalığın önüne geçilmez. Hayatını kaybeden vatandaşın sorumlusu etkili tedbir almayanlardır ” dedi.

“YOĞUN BAKIMDA YERİMİZ YOK”

Hekimlerin dörtte birinin testinin pozitif olduğunu söyleyen Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Cafer Şahin, “Kararlarda tutarsızlık var. Bir taraftan kısa sürelide olsa kısıtlama veriyorsunuz fakat diğer taraftan yüz yüze eğitimi açıyorsunuz. Bu tip tutarsız kararlarla bu hastalığın önüne geçilmez. Muğla için konuşuyorum. Muğla merkezde yoğun bakımda yerimiz yok. Bir arkadaşımızın babasını yoğun bakım bulamadığımız için Marmaris’te bir özel hastaneye yolladık. Yoğun bakımlar dolu. Normal hasta bakılamıyor, normal hastalara ameliyat yapılamıyor. Hekimlerin dörtte birinin Covid testi pozitif. Her branşta geçerli bu. Bu mücadele bu şekilde devam ettirilirse sistem tamamen çökecek. Aşı falan da kurtarmayacak.  Biran önce etkili tedbir alınması lazım. Bu salgın, etkili tedbirler alındıkça önlenebilir. Bu hastalıktan dolayı hayatını kaybeden vatandaşın sorumlusu etkili tedbir almayanlardır. Bu hastalık etkili tedbir alınarak önlenebilir. Bütün sorumluluk etkili tedbir almayanlarındır” dedi.

Kabine toplantısında açıklanan kararlar şöyleydi: “Sokağa çıkma sınırlaması, 31 Aralık Perşembe saat 21.00’den, 4 Ocak saat 05.00’e kadar kesintisiz uygulanacaktır. Sağlıkçılarımıza ve diğer çalışanlarımıza destek olmak amacıyla kamuya ait okul öncesi kurumları, ana sınıfları hariç, faaliyetlerini sürdürebilecektir.”

 

Bu haber toplam 389 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.