Tabip Odası’ndan karantina hastanesi uyarısı

Tabip Odası’ndan karantina hastanesi uyarısı
***Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Hakkı Turan, şehirdeki bir hastanenin karantina hastanesi olarak belirlenebilmesi için o şehirde birden fazla hastane olması...

***Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Hakkı Turan, şehirdeki bir hastanenin karantina hastanesi olarak belirlenebilmesi için o şehirde birden fazla hastane olması gerektiğine vurgu yaparak, Menteşe Devlet Hastanesi’nin bir an önce hizmete açılması gerektiğinin altını çizdi ve “Muğla’da Korona virüs salgınının ilerlemesi durumunda tek başvurulacak hastane olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karantinaya alınması halinde diğer şikayetlerden gelecek hastaların gidecekleri hastane olmayacak” uyarısında bulundu.

Sinem Karakaya

14 Mart Tıp Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da kutlandı. Tıp Bayramı nedeniyle Muğla Tabip Odası tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Daha sonra Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Hakkı Turan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Törende Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’de hazır bulundu.

Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Hakkı Turan, “Her yıl bir hafta boyunca kutlanan 14 Mart bu yıl iş bırakma eylemi ile sonlandıracaktık. 15 Mart Pazar günü Ankara’da büyük bir beyaz miting planlamıştık. Fakat Korono virüs salgını tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi de etkilediği için beyaz miting, panel, seminer, tıp balosu gibi etkinliklerimizi iptal etmek zorunda kaldık” dedi.

“MENTEŞE DEVLET HASTANESİ BİR AN ÖNCE AÇILMALI”

Menteşe Devlet Hastanesi’nin bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini vurgulayan Muğla Tabip Odası Başkanı Turan, “Korono virüsle birlikte bu salgın bize şunu göstermiştir; sağlıkta değişim dönüşüm programının halk sağlığı üzerine bu tür salgınlar durumundaki olumsuz etkilerini bize göstermiştir. Bunun en başta geleni de şehir hastaneleri ayağıdır. Şehirdeki bir hastanenin karantina hastanesi olarak belirlenebilmesi için o şehirde birden fazla hastane olması gerekir. Siz, şehirdeki birkaç hastaneyi kapatıp plazalar şeklinde tek bir şehir hastanesi ön görüyorsanız karantina hastaneniz yok demektir. Bu da olası salgın durumlarında şehir hastaneleri planlamasının ne derece düşünülmediğini gösterir. İdarecilerin bizlere yaklaştığı sürece şeffaf olmalarını sağlayacağız. Sürecin doğru yürütülmesi için elimizden geleni yapacağız. Menteşe Devlet Hastanesi’nin bir an önce hizmete açılması gerekiyor. Çünkü Muğla’da salgının ilerlemesi durumunda tek başvurulacak hastane Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Bu hastane karantinaya alındığı zaman diğer şikâyetlerden gelecek hastaları gidecekleri hastane olmayacak” dedi.

“DEDİKODU UZAYA GİDİYOR”

Korono virüs konusunda Muğla’da çok fazla dedikodu olduğunu söyleyen Hakkı Turan, “Yatağan’da dedikodu aldı başını gitti. Kıbrıs’tan gelmiş bir yönetmen ‘14 gün rapor verin bana izin yapayım’ diyerek hastaneye başvuru yapıyor. Hak tanınmış ona. Diyorlar ki, ‘biz sana 14 günü vereceğiz de seni neden izolasyona tabi insan diyerek değerlendirelim.’ O da ‘boğazım ağrıyor’ deyince poliklinik koridorunu boşaltın, insanları uzaklaştırın diyorlar. Son derece yapılması gereken iyi bir tedbir bu. Muayene ediyorlar, riskli bir vaka olmadığı için evine gönderiyorlar. Hasta evine gidiyor. Hastane karantinaya alınmış dedikodu ise, uzaya kadar gidiyor” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1114 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.