Tahir Ünsal “Her şeyimi bana veren şehrime borcum var”

Tahir Ünsal “Her şeyimi bana veren şehrime borcum var”
 MUHABİR
Uzun yıllar beyaz yakalı olarak çalıştıktan sonra hayalini gerçekleştirmek için memleketi Muğla’ya dönen Tahir Ünsal’la keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Tahir Ünsal’la ilgili her şey yazımızda. Keyifli okumalar dileriz…

Sizi tanıyabilirsiniz?

Bürokrat bir babanın, bankacı bir annenin oğlu olarak Muğla da doğdum büyüdüm. İlk, orta ve lise tahsilimi Muğla’da tamamladım. Lise ve üniversite döneminde turizm ve otelcilik sektöründe çalıştım. Üniversite tahsilimi tamamladıktan sonra Marmaris Tansaş'ta Müdür yardımcısı olarak perakende sektörüne adım attım. Bu sektörde kariyer gelişimimi devam ettirerek Muğla Migros, Muğla Kipa, Bodrum Kipa, İstanbul Viaport Kipa ve son olarak Bayrampaşa Real Hipermarketlerinde İşletme Müdürü olarak görev yaptım.2016 yılında kurumsal kariyerimi noktalayarak her beyaz yakalının hayalini gerçekleştirmek için memleketime döndüm. Evliyim,1 erkek,1 kız çocuk sahibiyim.

Alyans'ın doğuş hikâyesini anlatır mısınız?

İş hayatım boyunca çok il değiştirdim, çok ev değiştirdim. Benimle beraber ailemi hep yanımda oradan oraya götürmek zorunda kaldım. En sonunda kendi potansiyelimin de farkına vararak kendi memleketim, kendi işim, kendi evim diyerek küçük bir işletme olan Alyans restorantı devraldım.25 yıllık turizm otelcilik ve perakende sektöründeki bilgi ve tecrübelerimle, en önemlisi ailemin özellikle de eşimin desteğiyle Alyans Restorantı bugünkü durumuna getirdim. Geldiğimiz noktada Alyans Restorant kışın 18-20 çalışanıyla 200 kişiye, yazın 35-40 çalışanıyla 400 kişiye hizmet veren bir işletme haline geldi.

Muğla’nın sayılı iş insanları arasındasınız. Sektördeki vizyonunuz ve misyonunuzdan bize kısaca bahseder misiniz?

Öncelikle çalışanlarımızla ,tedarikçilerimizle, müşterilerimizle kurmuş olduğumuz düzeyli ilişkileri geliştirerek devam ettireceğiz. Bugünkü ekonomik koşullarda şubeleşme veya farklı iş kollarına girme konusunda girişimlerimiz olmayacak. Ayaklarımız yere basıyor. Güçlü yanlarımızı biliyoruz. Mevcut iş yerimizde sektördeki güncel gelişmeleri takip ederek yine rekabetçi bakış açısıyla içerik (menü),personel gelişimi, teknoloji ve kurumsallaşmaya önem vereceğiz. En önemli vizyonumuz ise iş süreçlerinde sürdürülebilirliği sağlamak olacak. Ekonomik koşullar iyileştiğin de, alım gücü arttığında lojistik açıdan yakın bir turistik bölgemiz de 2.subemizi açacağız. Her zaman olduğu gibi müşterilerimize güvenli gıda sunmak önceliğimiz olacak. Sektörde öncü olan, örnek alınan olacağız. En önemlisi ise müşterilerimizin parasının tam karşılığı olmaya devam edeceğiz.

Ayrıca bu dönem siyasete de adım attınız. Neden siyaset?

Siyasetin içinde olan bir ailede yetiştim. Yaptığım işler gereği hep odağımda insan vardı, üretim vardı, hizmet vardı. Bu işleri severek ve haz alarak yaptım. Belli kitlelerin hayatına dokundum. Aristo; siyaseti bir insanın uğraşabileceği en nitelikli iş olarak tanımlar. Bende daha geniş insan kitlelerinin hayatlarına dokunmak, onların günlük hayatlarında daha mutlu olduğunu görmek, geleceğe umutla bakmalarını sağlamak için siyaset yapmaya karar verdim. Bir noktada da hep eleştiren değil taşın altına elini koyan olmak istedim.

Tüm bu düşüncelerim çerçevesinde Cumhuriyet Halk Partisi Menteşe Belediyesi Meclis üyeliğine aday adayı oldum. Partimin üye bazında ön secim kararına uyarak ön seçime girdim. Ön seçime giren 48 aday adayı arasında üyelerimizin kararıyla en yüksek 2.oyu aldım(1.081). Sıralama da fermuar sistemi uygulandığı için 4.siradan meclis üyesi adayı olmaya hak kazandım.

Bir siyasetçi olarak (artık size siyasetçi de diyebiliriz ) Muğla ‘da gördüğünüz eksiklikler ya da yapılmasını istediğiniz temel çözüm önerileriniz nelerdir?

Eksikler değil de daha neler yapmalıyız ve geliştirmeliyiz diyelim....

Öncelikle insanların günlük hayatlarına daha konforlu hale getirmemiz gerekiyor.(yol, alt yapı ,trafik, kreş, etüt merkezleri, rekreasyon ve sosyal alanlar, modern Pazar yerleri gibi) Hizmet götürme noktasında adil bir yönetim tarzımız olmalı.

Çok kıymetli bir coğrafya da yaşıyoruz. Doğası ,tarihi, kültür mirası, iklimi, toprak verimi dünya da bile az rastlanır bir coğrafya. Turizm den kırsal kalkınmaya kadar değerlerimize katma değer katarak ulusal ve uluslararası pazarlara açılmamız gerekiyor. Bu şekilde şehrimiz için ekonomik kalkınma da sağlayabiliriz. Marka şehir olabiliriz.

Üniversite kent entegrasyonu. Muğla Üniversitemiz çok değerli bir bilim yuvamız ve genç nüfus kaynağımız. Projelerimizde, araştırma geliştirme çalışmalarımız da akademik anlamda üniversitemiz den mutlaka faydalanmalıyız. Genç nüfus üniversite öğrencilerini projelere dahil etmeli onları şehrin sosyal ve ekonomik hayatının içine almalıyız.

Son olarak okuyucularımıza söylemek istediğiniz neler olacak?

Doğduğum, büyüdüğüm, ailemin geçimini sağladığım, kısacası her şeyimi bana veren şehrime borcum var. Tüm birikimimle mesleki anlamda ve siyasi anlamda ömrümün sonuna kadar bu borcumu ödemek için çalışacağım.

Benim hemşerilerim her şeyin en iyisine en güzelini layıktır.

Bu haber toplam 522 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.