Taksici esnafına Oda’dan  destek

Taksici esnafına Oda’dan  destek
Menteşeli taksici esnafının kısa mesafe ücretlerine zam talebine Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası da destek verdi. Oda Başkan Yardımcısı...

Menteşeli taksici esnafının kısa mesafe ücretlerine zam talebine Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası da destek verdi. Oda Başkan Yardımcısı Arif Özer, taksici esnafının 15 aydır zam alamadığını ve bu süreçte taksicilerin yanında olduklarını söyledi.

Neval Çolak

Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren taksicilere Muğla Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası’ndan destek geldi.

Taksici esnafının kısa mesafe ücretlerine zam talebine Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Arif Özer, yazılı bir bilgilendirme yaparak, taksici esnafının yanında olduklarını kaydetti.

“Biz taksimetrelerin kısa mesafe 15 TL olmasını istiyoruz” diyen Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Arif Özer, 5 kademeli tarifenin ise, bir basamağının kaldırılarak 4 kademeli olarak devam etmesini istediklerini ifade etti.

“15 AYDIR ZAM YOK”

Özer, 15 aydır zam alamadıklarının da altını çizerek, en son 29 Mayıs 2019 tarihinde taksilerin fiyat tarifelerine zam yapıldığına dikkat çekti.

Geçen senenin üzerinden 15 aydır EFE-TÜFE oranlarını değerlendirerek taksimetre fiyatlarına güncelleme talep ettiklerini ifade eden Özer, bu girişimlerinden olumlu bir sonuç alamadıklarını dile getirdi.

Kamyoncu Otomobilci ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Arif Özer, Menteşeli taksici esnafının zam talebine destek verdiği yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“BB ve ÖTTA taşımacı esnaflarımıza yüzde 7 oranında zam yapılmıştı. En son UKOME kurulunda tekrar görüşüldü ve oy çokluğuyla kabul edildi. 65 yaş ve gazi özürlülerinin bedava taşınmalarının çokluğu bunları amaç dışı kullanmaları 2018 Şubat ayından beri ödenen Bin liralık para hep aynı ve bu paraya da zam gelmelidir. Ayrıca EFE-TÜFE oranında bu paralarda arttırılarak, esnafın ekonomisine can suyu verilmelidir.”

Başkan Yardımcısı Özer, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin maddi destek vermesini de talep ederek, “Belediyemiz en azından aldığı kesintileri yılsonuna kadar almamalıdır” dedi.

Devletin esnaflardan yılsonuna kadar Bağ-kur ödemesi almaması gerektiğine de değinen Özer, pandemiden dolayı bu yıl vergilerin ödenmemesi gerektiğinin de altını çizdi.

Öte yandan S ve T plakalarda 180 gün süresini geçirenlere verilen hakkın TM plakalı esnaflara da verilmesine de dikkat çeken Özer, “İmkânsızlıktan, zor günler geçiren esnaflarımızın yüzlerini güldürmeliyiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 482 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.