Talih kuşu umutları Pandemiye takıldı

Talih kuşu umutları Pandemiye takıldı
Yeni yıla sayılı günler kalırken, bir yılbaşı geleneği haline gelen Milli Piyango bileti bu sene Pandemiye takıldı. “Talih kuşu umutları Pandemiye...

Yeni yıla sayılı günler kalırken, bir yılbaşı geleneği haline gelen Milli Piyango bileti bu sene Pandemiye takıldı. “Talih kuşu umutları Pandemiye takıldı” diyen bilet satıcıları, satışların geçen yıla oranla yüzde 50 düştüğünü dile getirdiler.

Neval Çolak Arslan

65 yaş üstü ve 20 yaş altına yasak gelmesinin ardından, ülke genelinde gerçekleşecek olan sokağa çıkma kısıtlaması, bir yılbaşı geleneği olan Milli Piyango bilet satışlarını olumsuz etkiledi. Yeni yıla sayılı günler kala 100 milyon liralık büyük ikramiyenin akıbeti de, azalan bilet satışları nedeniyle belirsiz bir hal aldı.

Muğla’nın Menteşe İlçesindeki bilet satıcıları Coronavirüs salgınının başlamasıyla zaten düşük olan bilet satışlarının, vatandaşın özellikle büyük ümit bağladığı yılbaşı bileti satışlarına da yansıdığını ifade ettiler.

“VATANDAŞLAR UCUZ BİLET ALIYOR”

Ağırlıklı olarak, çeyrek bilet satışında bir satışın gerçekleştiğini dile getiren Bilet Satıcısı Enver Ertürk, “Geçen seneye göre satışlarımız çok düştü. Üzerine bir de sokağa çıkma kısıtlaması getirilince satışlar yüzde 50 geriledi. Çoğunlukla müşterilerim 65 üstü insanlardı. Şimdi onlarda sokağa kısıtlamalı olarak çıkabiliyor. Cumartesi ve Pazar günleri tezgah açamıyoruz. Tatil günlerinde satışlarım daha fazlaydı. Kazı kazanlardan giderimi karşılıyabiliyordum. Yılbaşı biletinde ise çeyrek bilet ucuz diye satılıyor. Vatandaşlar yarım ya da tam bilete bakmıyorlar bile. Geçen sene ve bundan önceki diğer senelerde toplu bilet alan vatandaşlar olurdu. 50 seri, 100 seri bilet alan müşterilerim olurdu. Bu sene, daha hiç toplu bilet satamadım” dedi.

Pandemi sürecinde ekonominin olumsuz etkilenmesine rağmen, yılbaşı biletlerinin insanlara umut olduğunu söyleyen Bilet Satıcısı Ramazan Uysal, “Hem ekonomi olsun hem de yaşam standardı olsun ister istemez bu dönemde düşüş yaşanmakta ama benim satışlarımda düşüş yok. Hafta sonu kapalıyım, hafta içi de yaş sınırlamaları var ama benim müşterilerim sabit. Bir şekilde zaman bulup gelir alırlar. Biletini seri verdiğim kişiler hep aynı olunca en azından müşteri kaybetmiyorum. Öğrenci müşterim çok fazla. Pandemi süreci hem ekonomi hem de psikoloji olarak olumsuz etkiledi. Yılbaşı bileti almak her yıl adet haline gelen bir durum. İnsanların da bir eğlence kaynağı ya da umut kapısı bu biletler oluyor.

Talih kuşu umutları Pandemiye takıldı

“SERİ BİLET ALAN YOK”

Çeyrek biletin ucuz olmasından dolayı, vatandaşların çeyrek bilete yöneldiğini dile getiren Bilet Satıcısı Mustafa Korkmaz, “Sokağa çıkma kısıtlaması var. Hafta sonu dükkan açamıyorum. Haftada beş gün çalışıyoruz. Ekonomi kötü, kazançlar azaldı. Vatandaşın maddi sıkıntıları arttı. Bunların çerçevesinde de satışlarım geçen seneye oranla yüzde elli düştü diyebilirim. Benim hafta sonu çok müşterim olurdu. Yabancı müşterilerim fazlaydı. Öğrenci müşterilerim de fazlaydı. Aileleri de benden bilet alırdı. Yılbaşı yaklaştığında haftalar öncesinden seri, seri bilet satardım. Bu sene daha satamadım. Şimdi ucuz diye çeyrek satıyorum yoğunluklu olarak, o kadar. Vatandaş hesaplı gidiyor” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 439 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.