TALİMATI İMAMDAN ALDIK

TALİMATI İMAMDAN ALDIK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otelde düzenlenen kod adı ‘paket’ olan saldırıyı gerçekleştiren darbeci askerlerin verdikleri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otelde düzenlenen kod adı ‘paket’ olan saldırıyı gerçekleştiren darbeci askerlerin verdikleri ifadeler de ilginç detaylar ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı gözaltına aldıktan sonra Akıncı Üssü’ne götürülmesinin ardından tüm Erdoğan ailesinin aynı üste toplanacağı öğrenildi. Muğla’da tutuklanan Pilot Astsubaylardan birisi ifadesinde “talimatları ağabeylerimizden aldık” dedi.

4 Helikopterle Saldırdılar

TSK içerisindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri 15 Temmuz akşamı 4 helikopterle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele baskın düzenlemişti. Saldırı sonrası iki polis memuru şehit olmuştu. Polis ekipleri tarafından saldırı sonrasında düzenlenen operasyonda  Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Yarbay Yücel Ekizoğlu, Pilot Üsteğmen Özden Haydar Murat, Albay Cenk Bahadır, Kurmay Pilot Albay Murat Dağlı, Kurmay Havacı Yüzbaşı Ali Aktürk, Teknisyen Astsubay Üstçavuş Murat Gösterit, Teknisyen Astsubay Üstçavuş Ahmet Koçan, Kara Havacı Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak, Kara Havacı Yarbay Davut Uçum, Kara Yüzbaşı Mehmet Cantaz, Kurmay Pilot Albay Zeki Göçmen ile SAT komandoları Yakut Özcan ve Ekrem Benli Muğla’da çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Talimatı Ağabeylerimizden Alıyorduk

Muğla’da hakim karşısına çıkan 14 darbeci askerin verdikleri ifadelerde ilginç detaylar ortaya çıktı. Kod Adı ‘Paket’ olan operasyonda ilk hedef Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Akıncı üssüne götürdükten sonra tüm Erdoğan Ailesini orada toplamak olduğu ortaya çıktı. Muğla’da tutuklanan bir astsubay ifadesinde “ biz talimatlarımızı ağabeylerimizden alıyorduk. Çiğli 2’inci Ana Jet Üs Komutanlığında Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu’dan alıyorduk. Üssün imamı oydu. Her ay maaşlarımızın belli bölümünü Gülen Cemaatine bağışlıyorduk” dedi.

40 Kişi 40 Bin Mermiyle Yola Çıktı

Darbeci askerlerden bir Yarbay verdiği ifadede “Bordo berelilerden oluşan 14 özel kuvvetler, 16 kişilik MAK ekibi 4 helikopterle yaklaşık 40 bine yakın mermiyle Marmaris’e yola çıktık. Bizlere PKK’nın üst düzey bir yöneticisini paketleyeceğimiz söylendi. Böyle bir işe kalkıştığımız için pişmanız” dedi.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 3608 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.