Taraftarlar ‘tek yürek’ oldu

Taraftarlar ‘tek yürek’ oldu
Konya’da, Konyaspor-Galatasaray maçı öncesi bir grup Konyaspor taraftarı oldukları iddia edilen spor magandalarının saldırısına uğrayarak darp edilen...

Konya’da, Konyaspor-Galatasaray maçı öncesi bir grup Konyaspor taraftarı oldukları iddia edilen spor magandalarının saldırısına uğrayarak darp edilen Muğlalı Galatasaray taraftarı Hakan Karaoğlu için memleketi Milas’ta 4 takımın taraftarları ‘tek yürek’ oldu.

Konya’da üniversite öğrencisi Hakan Karaoğlu’na yapılan çirkin saldırı sonrasında destekler önce yerel, sonra ulusal medyada bir çığ gibi büyüyerek, futbolda şiddetin ve terörün bir kez daha kınanmasına neden oldu. Milas’ta bir kafede buluşan Milaslı Fenerbahçeliler, Ultraslanlar, Milas Çarşı ve Yeni Milasspor taraftarları birlikte bir ortak basın açıklaması yaptılar. Futboldaki şiddeti ve terörü kınayan taraftar grupları, Milas’tan tüm Türkiye’ye güzel ve anlamlı bir mesaj verdiler.

Milas'ta Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Beşiktaşlı ve Yeni Milassporlu taraftarların ortak basın açıklamasını, Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftarlar Derneği Başkanı Nihat Abbak okudu. Abbak'ın okuduğu ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Terörün dili, dini, rengi ve ırkı yoktur. Geçtiğimiz Cumartesi günü Konya’da, Milaslı hemşerimiz Hakan Karaoğlu’na yapılan çirkin saldırı ile ilgili olarak biz Milas’ta yaşayan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Yeni Milasspor taraftarları olarak bu çirkin olayı şiddetle kınıyoruz. Ayrıca bu hareketi ve saldırıyı tüm spor camiasına yapılmış sayıyoruz. Bizler buraya üniversiteye okumaya gelen hangi takımın taraftarı olursa olsun sahip çıkmaya çalışırken, Konya’da ki bir grup futbol teröristi hem Konyaspor’un hem de Konya’da halkının imajını zedelemiştir. Bizler Milaslı grup sözcüleri olarak farklı renklere gönül versek de söz konusu, ilçemizden ve ilimizden okumak için orada bulunan, ailesinin gönderdiği harçlıklarla tuttuğu takımın formasını alan Hakan kardeşimiz olunca bir araya gelir tek bir yürek oluruz. Bu tür olayların bir daha hiçbir yerde hiç yaşanmaması için gerekli önlemlerin daha geniş kapsamlı alınması bu tarzda ki futbol teröristlerinin bu tür ortamlardan uzak tutulması için gerekli çalışmaları yetkililerden bekliyoruz.

Ultraaslan, Milaslı Fenerbahçeliler, Milas Çarşı ve Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftarlar Derneği olarak herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

Hakan Karaoğlu'na ortak destek

Dernek Başkanı Nihat Abbak’ın basın bildirisi sonrasında söz alan Milaslı Fenerbahçeliler temsilcisi Hasan Tuzla, Milas Ultraslan temsilcisi Ümit Gülmez ve Milas Çarşı temsilcisi Zafer Aktaş konu ile ilgili olarak yaptıkları konuşmalarda futbol teröristlerini ve yaşanan bu şiddet olayını kınayarak Milaslı hemşehrileri Hakan Karaoğlu’na destek oldular.

Baba'dan teşekkür

Basın toplantısının sonunda Karaoğlu’nun babası Ersun Karaoğlu da bir konuşma yaparak oğluna ve kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Yaşanan bu talihsiz olayın bir daha yaşanmamasını isteyen baba Karaoğlu, toplantı sonunda Milaslı Fenerbahçeliler oğlu Hakan’a ulaştırılmak üzere bir Galatasaray forması hediye

ederken, Milas Ultraaslan grubu da atkı hediye etti. Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bu haber toplam 630 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.