TARİHİ ESERİ KAÇIRIYOR SANDILAR

TARİHİ ESERİ KAÇIRIYOR SANDILAR
Gerçeğine uygun olarak 3,5 metre yüksekliğinde ve 3 metre genişliğinde strafordan yapılan Likya dönemini anlatan lahit Seydikemer ilçesinden bir kamyonetle...

Gerçeğine uygun olarak 3,5 metre yüksekliğinde ve 3 metre genişliğinde strafordan yapılan Likya dönemini anlatan lahit Seydikemer ilçesinden bir kamyonetle Fethiye’ye getirilirken güvenlik güçleri yol keserek ihbar bulunduğunu belirtip lahiti kontrol ettiler. Güvenlik güçlerine “lahit kaçırılıyor” ihbarında bulunulduğu belirtilirken güvenlik güçleri lahidin strafordan yapıldığını öğrenince 2. kez yol açılıp lahit Fethiye Belediye Kültür Merkezi önüne götürülüp burada teşhir edilmeye başlandı.

Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır, Likya dönemini anlatan lahiti strafor tekniği ile yaptığını Ekrem Akurgal’ın Likya kitabından esinlendiğini çizimleri büyütüp Fethiye Festival için hazırladığını söyledi. Başarır, "10 bin TL masraf ettiği Likya lahitini Seydikemer Esnaf odasına sembolik olarak 1 kuruşa sattığını da belirtip lahiti antika sananlar gerçeğine çok benzetenler kamyonetle Fethiye’ye getirirken 'Lahit kaçırıyorlar' ihbarında bulununca 2 kez kamyonetimizin önü kesildi. Güvenlik güçleri kontrol etti. Strafordan olduğunu anlayınca kamyonetimizin önü açıldı. Görenler adeta tarihi eser sandılar. Demek ki gerçeğe uygun olarak hazırlamışız” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 625 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.